Hasiči a policajti pátrali po nezvestnom 35-ročnom mužovi. Našli ho v jazere v Kraľovanoch


Foto: Hasiči a policajti pátrali po nezvestnom 35-ročnom mužovi. Našli ho v jazere v Kraľovanoch Foto: ilustračné

Dolný Kubín - Kraľovany

V utorok 30. augusta bolo na Obvodnom oddelení Policajného zboru Dolný Kubín prijaté oznámenie o nezvestnosti 35-ročného muža z obce v Dolnom Kubíne. Nezvestný bol naposledy oznamovateľom videný v sobotu 27. augusta v čase okolo 09.30 hodiny v obci v okrese Dolný Kubín, kedy sa mal ísť kúpať s kamarátmi do obce Kraľovany, okres Dolný Kubín na jazero.

Polícia okamžite po prijatí oznámenia o nezvestnosti začala vykonávať všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom vypátrania nezvestnej osoby. Následne bola v stredu 31. augusta  v dopoludňajších hodinách vykonaná policajná pátracia akcia v katastrálnom území obce Kraľovany na jazere Šútovo. Do pátracej akcie boli zapojení policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne, potápači z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a príslušníci Hasičskej záchrannej brigády v Žiline.

Počas prepátravania vodnej plochy banského jazera za pomoci člnu bola potápačmi z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v čase okolo 11.25 hodiny nájdená osoba, ktorá však už žiaľ nejavila známky života. Po vytiahnutí osoby na breh za pomoci prítomných hasičov obhliadajúci lekár skonštatoval smrť predbežne bez cudzieho zavinenia a za účelom zistenia presnej príčiny smrti nariadil pitvu. Následným preverovaním bolo zistené, že ide o nezvestného 35-ročného muža. 

Aby bolo kúpanie príjemným oddychom, a nie hazardom s vlastným zdravím, treba dodržiavať aj tieto zásady bezpečného kúpania v prírodných kúpaliskách:

  • Nevstupujte do neznámej stojatej či tečúcej vody
  • Rešpektujte označenia o zákaze kúpania a upozornenia v okolí vodnej plochy
  • Nepreceňujte svoje schopnosti a sily
  • Do hlbokej vody by mali ísť iba zdatní plavci a ani tí nie jednotlivo
  • Do vody vstupujte postupne, vyhýbajte sa prudkému ochladeniu organizmu
  • Ak ste pili alkohol, na kúpanie radšej zabudnite


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu