Na nehodovom úseku pod Hájikom upravia asfalt a doplnia zvislé značenie


Foto: Na nehodovom úseku pod Hájikom upravia asfalt a doplnia zvislé značenie Foto: ilustračné

Úsek cesty na ulici Kvačalova, pod sídliskom Hájik, pozná nejeden Žilinčan. Akonáhle zaprší, stane sa tam takmer vždy nejaká dopravná nehoda. Vo väčšine prípadov končia autá len vo zvodidlách, alebo mimo cesty. V úseku došlo aj k čelným zrážkam, alebo nehodám viacerých vozidiel. Vážnosť zranení býva rôzna, vo väčšine prípadov však vyviaznu účastníci len s drobnými, alebo žiadnymi poraneniami. Mnohé prípady sú evidované len ako škodové udalosti. Hasiči a záchranári ale neraz zasahovali aj pri vážnych nehodách, kedy bolo potrebné účastníkov transportovať do nemocnice.

Cesta je šmykľavá, mesto vykoná úpravy

Asfaltový povrch na Kvačalovej ulici má takmer nulovú drsnosť, čo ukázali aj vykonané merania. V priebehu septembra by preto mala radnica mesta pristúpiť k úpravám vozovky, aby sa predišlo ďalším dopravným nehodám. V zákrutách a v kritických úsekoch cesty prebehne výmena asfaltu a na celej trase Hájik - Závodie bude znížená maximálna povolená rýchlosť. Vodičov bude upozorňovať na šmykľavú cestu aj dopravné značenie.

Mesto tak vykoná opatrenia, ktoré by mali situáciu zlepšiť. Nehodám ale nikto nezabráni, ak vodiči nebudú rešpektovať stanovené obmedzenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu