Muž bez vodičáku šoféroval opitý, nabúral a skončil v rukách polície


Foto: Muž bez vodičáku šoféroval opitý, nabúral a skončil v rukách polície

V sobotu 27.augusta v nočných hodinách došlo na sídlisku Vlčince k incidentu, pri ktorom musela zasiahnuť aj polícia. Opitý vodič, ktorý navyše nie je držiteľom vodičského oprávnenia, sadol za volant auta a nacúval s ním do svahu. Vodič s autom cúval až skončil v kríkoch. Polícia prišla do pár minút,” uviedol čitateľ, ktorý nás na incident upozornil.

Podľa informácií od polície mal muž v krvi takmer dve promile. “32-ročný muž viedol osobné motorové vozidlo Audi A4 po miestnej komunikácii. Počas cúvania s vozidlom vyšiel mimo vozovku do svahu. Bezprostredne po udalosti bol kontrolovaný hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,83 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 1,73 promile,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Následne bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Počas vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia. “Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok,” dodal Moravčík.


Na tomto mieste zaparkoval svoje vozidlo opitý vodič


V uplynulom týždni policajti odhalili 26 vodičov pod vplyvom alkoholu

V uplynulom týždni (34. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 26 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol  alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

  • 18 vodičov s výsledkom nad jedno promile
  • 8 vodičov s výsledkom do jedného promile
  • 1 vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol

Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 25 vodičov nemotorových vozidiel.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu