Neklasifikovaný Sagan: "Išlo sa mi dobre, až na technické problémy"


Foto: Neklasifikovaný Sagan: "Išlo sa mi dobre, až na technické problémy" Foto: ilustračné

Peter Sagan sa v dnešnom preteku Cross-country na olympiáde v Rio de Janeiro nakoniec neumiestnil, z pretekov odstúpil. Celkovo dokončilo z 50 jazdcov pretek len 34 pretekárov. Sagana stretla smola, okrem jedného pádu dostal aj dvakrát defekt. Svoje pocity opísal krátko po závode pre RTVS.

“Dlho som nebol horské bicykle a som veľmi rád, že som si to mohol po siedmych rokoch ochutnať. Štart som mal veľmi vydarený, prvý okruh som prešiel na 2-3 priečke, ale potom som pichol prednú gumu presne za depom, takže som musel bežať cez pol trate,” uviedol v rozhovore pre RTVS tesne po závode s tým, že s defektom na prednom kolese nie je možné ísť zjazd.

Aj druhý defekt prišiel tesne po depe, opäť musel prebehnúť časť trate

Aj druhý defekt prišiel naozaj nešťastne, opäť tesne po prejazde okolo depa. “Po výmene kolesa som sa snažil ísť ešte dopredu, podarilo sa mi byť skoro v prvej desiatke. Ale v ďalšom kole som zase pichol, opäť tesne za depom a zase som bežal cez pol trate,” opisoval Sagan smolu, ktorá ho stretla v dnešnom závode.

Napriek tomu hodnotí závod pozitívne, výkon bol až na technické problémy dobrý. Napriek tomu priznal, že krok s najlepšími by asi neudržal. “Ak by sa to nestalo, aj tak by som sa asi neudržal s najlepšími. Výkon bol fajn, išlo sa mi celkom dobre až na technické poruchy, tam som stratil strašne veľa,” uviedol mierne sklamaný Peter.

Prehľad časov Petra Sagana v jednotlivých kolách




Peter v rozhovore prezradil aj najbližšie plány, už o týždeň sa vráti na cestu. “Teraz sa chcem dostať z tohto preteku a o týždeň mám zase cestné preteky. Ďakujem, že ste ma povdzbudzovali, škoda že to nevyšlo lepšie, ale technické poruchy na horskom bicykli sú také,” uzavrela najväčšia hviezda súčasnej cyklistiky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu