Cyklotrasa BikeKia slúži aj počas prádznin, v septembri ju čakajú dve nové etapy


Foto: Cyklotrasa BikeKia slúži aj počas prádznin, v septembri ju čakajú dve nové etapy

Cyklotrasa BikeKia slúži najmä počas prádzninových dní, o čom svedčí aj počet návštevníkov v prvý prázdninový mesiac. Spolu prešlo trasou za Júl 2016 až 9 433 cyklistov, trasa spája hrady Budatín a Strečno. Vrchol v návštevnosti dosiahla trasa v piatok 5. júla, kedy bol štátny sviatok a zároveň voľný deň - sviatok svätého Cyrila a Metoda. V tento deň sa po cyklotrase prešlo až 857 cyklistov. Celkový vrchol tohto roka je však v nedohľadne, dosiahli ho cyklisti v predposlednú májovú nedeľu, kedy ich bolo až 1085.

Najobľúbenejším dňom podľa štatistík zostáva nedeľa, kedy na BikeKiu vyráža približne sedemsto milovníkov cyklistiky.  Počas piatich rokov prechádza cyklotrasa BikeKia, ktorú spravuje Žilinská župa už od roku 2012, niekoľkými úpravami a zmenami. Podarilo sa napríklad vyasfaltovať dva úseky trasy, osadiť cykloturistické značenie, dokončiť drobnú architektúru, vybudovať lávku cez biokoridor a nainštalovať cyklosčítač.

Ako ďalej uvádza ŽSK vo svojej tlačovej správe, už v septembri bude župa pokračovať v budovaní ďalších dvoch etáp cyklotrasy. Pribudnúť by mali dva nové úseky od výjazdu na Budatínsky most po lávku pri biokoridore. Nový asfaltový chodník bude mať dĺžku 1,8 kilometra. Na investícii vo výške 156 tisíc eur sa bude podieľať Žilinský kraj sumou 106 tisíc, zvyšných 50 tisíc financuje partner cyklotrasy automobilka Kia prostredníctvom Nadácie Kia Motors Slovakia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu