Dnešné bezpečnostné opatrenia zaskočili najväčší rakúsky denník, píše o robokopoch


Foto: Dnešné bezpečnostné opatrenia zaskočili najväčší rakúsky denník,  píše o robokopoch
Galéria: 3 fotky

Najväčší rakúsky denník Kronen Zeitung, ktorý vychádza v náklade viac ako 800 tisíc kusov, vydal pred hodinou vo svojej webovej verzii krone.at článok ohľadom bezpečnostných opatrení, ktoré čakali v Žiline na rakúskych fanúšikov a hráčov. Príspevok publikovaný v sekcii futbal hovorí o “stovke robokopov”, ktorí čakali na rakúskych fanúšikov a nie príliš priateľskom privítaní.

Reportérov zrejme zaskočili viditeľné ochranné časti odevov príslušníkov poriadkových síl, podľa fotografií z lokálneho zásahu majú policajti prítomní na štadióne v Rakúsku o niečo menej zreteľné ochranné prvky. S výnimkou toho sa však ich taktický odev nelíši, rovnako pozostáva z ochrannej prilby a špeciálnej obuvi.



Ako pokus o vyvolanie senzácie znejú aj slová o tom, ako sa musel tím futbalistov spolu s trénerom presúvať autobusom z bezpečnostných dôvodov napriek tomu, že býva 100 metrov od štadióna. Napriek tomu reportér denníka uznal, že podobné bezpečnostné opatrenia sprevádzali aj zápas Austrie Viedeň v Trnave pred niekoľkými týždňami.

Ako ďalej denník uviedol, do Žiliny prišlo 25 autobusov s fanúšikmi a celkovo sa ich v meste nachádza až 2000. Napriek tomu sa policajtom tento počet podarilo zvládnuť a v meste pred zápasom nedošlo k výstržnostiam. Prvý zápas play off EL AS Trenčín - SK Rapid Viedeň sa začal na Štadióne pod Dubňom o 21:05 hod., hlavným arbitrom je Stefan Johannesson zo Švédska.


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu