V Žiline vznikol dizajnový priestor pre firemné eventy a kultúrne podujatia


Foto: V Žiline vznikol dizajnový priestor pre firemné eventy a kultúrne podujatia
Galéria: 49 fotiek

Na trh eventových priestorov vstúpila dizajnová industriálna novinka Event House Žilina. Možnosti pre odlišné a zapamätateľné firemné eventy a kultúrne podujatia sa tak definitívne presúvajú za hranice hotelových kongresiek.

Eventová kreatíva bez hraníc


Zámer pustiť sa do rekonštrukcie starej výrobnej haly vznikol z potreby rozšíriť v Žiline ponuku eventových priestorov, v ktorých by boli realizované koncepty a formáty podujatí, ktoré doposiaľ nemali v regióne svoje zázemie. Eventová agentúra SpicyBrown prišla s projektom Event House Žilina, do ktorého následne spolufinancovaním vstúpil majiteľ budovy. Cieľom projektu bolo zrekonštruovať halu do podoby, ktorá bude jedinečná, dizajnová - no najmä multifunkčná.

Event House svojou variabilitou dokáže vyhovieť menším firemným eventom, aj veľkokapacitným projektom (1000+ hostí). Priestor je zložený z troch eventových hál, vonkajšej terasy, interiérových barov, backstagu, zázemia pre catering, toaliet a šatne pre návštevníkov podujatia.

Vďaka nadčasovej architektúre je možné v Event House Žilina realizovať konferencie, kongresy a semináre, firemné večierky, koncerty, plesy, veľtrhy, výstavy, súťaže, exhibície. Hala dovoľuje upravovať kapacitu i spôsob sedenia podľa požiadavky klienta. Tak je možné do priestoru dokonale umiestniť profesionálne eventy a kultúrne vystúpenia s masívnejšou produkciou  ale i menšie podujatia, svadby, či dokonca vonkajšiu garden party.

Architektonický skvost

Trojloďový objekt v areáli INGEA pôvodne slúžil na výrobu zemevrtných súprav a opravu vrtnej techniky.  Cieľom rekonštrukcie bolo pretvoriť halu do podoby, ktorá bude jedinečná, dizajnová no najmä multifunkčná. Projekt navrhla trojica architektov Juraj Hubinský, Peter Kuklica a Martin Smerek.

Vstupný foyer s hlavným eventovým priestorom prepája portál  vymedzený  tehlovými perforovanými stenami s dômyselne vyriešenou statikou. V bočných lodiach sa nachádzajú dva vizuálne odlišné bary, pre potreby rôznych typov akcií. Pre priestor je kľúčová večerná atmosféra, ktorá stavia na svetelných efektoch a tlmenom osvetlení. Zjemňuje tak výšku hál, prepája jednotlivé priestory a dotvára slávnostnú atmosféru. Tri eventové lode sú čisté, otvorené a funkčne univerzálne. Čiernou farbou je zvýraznená pôvodná oceľová nosná konštrukcia. Podľa potrieb eventov je tento priestor efektne nasvetľovaný dočasnou svetelnou technikou.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu