9-ročná turistka z Českej republiky si v Malej Fatre poranila hlavu, previezol ju vrtuľník


Foto: 9-ročná turistka z Českej republiky si v Malej Fatre poranila hlavu, previezol ju vrtuľník

Na turistickom chodníku Pod Tanečnicou si dnes v poobedných hodinách zranilo hlavu 9-ročné dievča z Českej republiky. Vzhľadom na vážnosť poranenie privolali rodičia horských záchranárov, tí po dostavení sa na miesto požiadali leteckých záchranárov o súčinnosť. Záchranári HZS boli dnes v popoludňajších hodinách požiadaní o pomoc pre 9 ročné dievča českej národnosti, ktoré si zranilo hlavu pri túre v Malej Fatre. Rodina sa nachádzala na turistickom chodníku Pod Tanečnicou, kde dievča z nezistených príčin spadlo,” uvádzajú horskí záchranári na svojom webe.

“Záchranári HZS požiadali o súčinnosť žilinskú posádku leteckých záchranárov, ktorá po medzipristátí zobrala na palubu horského záchranára a spoločne smerovali na pomoc zranenej. Lekár VZZS a záchranár HZS spoločne dievča ošetrili a letecky transportovali do nemocnice v Martine,” doplnili horskí záchranári.

Zranené dievča sa nachádza v Univerzitnej nemocnici Martin

9-ročná turistka nakoniec skončila na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny v martinskej Univerzitnej nemocnici. “V sedle medzi Malým a Veľkým Rozsutcom (Malá Fatra) sa pošmykla na skale a následným pádom si poranila hlavu. V Malej Fatre sa na palubu vrtuľníka pridal k posádke aj člen Horskej záchrannej služby. Po pristáti vrtuľníka v blízkosti miesta udalosti poskytol lekár leteckých záchranárov zranenému dievčatku neodkladné ošetrenie. Následne bolo preložené na palubu vrtuľníka a letecky transportované na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice v Martine,” uviedli leteckí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu