19-ročný Michal a 21-ročný Martin vylúpili zlatníctvo v Turčianskych Tepliciach, hrozí im 15 rokov


Foto: 19-ročný Michal a 21-ročný Martin vylúpili zlatníctvo v Turčianskych Tepliciach, hrozí im 15 rokov
Galéria: 5 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

Martinskí kriminalisti dôslednou operatívnou činnosťou objasnili lúpežné prepadnutie predajne zlatníctva v Turčianskych Tepliciach, ku ktorému došlo začiatkom júla tohto roku.

Dvojica mužov 19 ročný Michal a 21 ročný Martin, obidvaja z okresu Brezno sa 2. júla v dopoludňajších hodinách na terénnom motocykli bez evidenčného čísla priviezli k predajni zlatníctva na ulici Banskej v Turčianskych Tepliciach. Obidvaja muži boli v čiernom oblečení a s prilbami na hlavách.

Jeden z mužov zostal sedieť na naštartovanom motocykli a druhý vbehol do predajne. Prítomnej predavačke nastriekal do očí slzotvorný sprej, po ktorom bola žena paralyzovaná. Útočník využil dočasnú indispozíciu predavačky a prineseným kladivom rozbil sklá na dvoch vitrínach, z ktorých vytiahol kazety so šperkami zo žltého a bieleho kovu a šperky s kazetami vložil do príručného turistického batoha preveseného cez telo. Predavačku vyzval, aby sa nehýbala a nekričala a vzápätí vybehol z predajne a nasadol na sedadlo naštartovaného motocykla. Z miesta činu ušli neznámym smerom.

Súkromnej spoločnosti spôsobili škodu za viac ako 26.600,-€. 

Vyšetrovateľ obidvoch mužov obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva, za ktorý obvineným mužom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody desať až 15 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina