Žilinská nemocnica začne riešiť problém s parkovaním, má vypracovaný nový projekt


Foto: Žilinská nemocnica začne riešiť problém s parkovaním, má vypracovaný nový projekt

Nejeden Žilinčan si zanadáva pri parkovaní v areáli žilinskej nemocnice. Prvý krát pri hľadaní voľného miesta, ktoré nebude v blate a pod stromami a druhý krát pri platbe za parkovné. Návštevníci nemocnice a pacienti nás neustále upozorňujú na katastrofálny stav parkoviska a preplnené cesty. Problém s prejazdom majú aj vodiči sanitiek, ktorí sa pre zaparkované autá nemôžu často dostať tam, kam treba.

Po mnohých rokoch by sa situácia mohla konečne zmeniť. Jednou z priorít vedenia nemocnice je aj parkovanie. Nemocnica má vypracovaný projekt, ktorý rieši vytvorenie nových miest pri hlavnej budove a tiež počíta s rozšírením cesty v okolí kruhového objazdu. 

“Počíta sa s rozšírením vozovky od kruhového objazdu pred budovou pediatrie a budovou ORL. Parkovacie miesta pribudnú aj pri kuchyni,” informovala Viera Jurčiová, hovorkyňa FNsP v Žiline.

Spolu s novým parkovaním bude vyriešená aj nová organizácia dopravy, ktorú musí schváliť dopravný inšpektorát. Na cestách v areáli nemocnice pribudne nové vodorovné aj zvislé značenie. To existujúce je zbytočne mätúce a navyše je každý návštevník nútený ho aj tak porušovať. Všade totiž platí zákaz zastavenia. 


Na obnovu parkovacích miest a ciest má nemocnica k dispozícií 400 000 eur.

Mesačný príjem z parkovania bol v roku 2014 približne 18 tisíc eur 

Parkovacích miest je údajne okolo 240. Príjem z parkovného predstavuje približne pol percenta celkových výnosov žilinskej nemocnice, pričom v priemere za mesiac dosahuje hodnotu približne 18-tisíc eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu