Traja mladíci kradli diviačie mäso, majiteľ domu ich chytil priamo pri čine


Foto: Traja mladíci kradli diviačie mäso, majiteľ domu ich chytil priamo pri čine Foto: ilustračné

Trest odňatia slobody v trvaní 1-5 rokov hrozí trom mladým zlodejom, ktorí na ulici Pri Rajčianke vykradli bytový dom a z pivnice ukradli diviačie mäso. “V rukách mužov zákona skončili v pondelok 25. júla vo večerných hodinách traja mladí Žilinčania vo veku 25,24 a 22 rokov. Dvaja starší z nich v uvedený deň popoludní v Žiline na ulici Pri Rajčianke vypáčili dvere do bytového domu a vošli do pivničných priestorov. Následne vypáčili dvere na jednej z pivníc a z mraziaceho boxu odcudzili tri balíčky diviačieho mäsa, búracie kladivo v plastovom kufríku. K bytovému domu sa v ten deň vrátili opäť, už aj v sprievode tretieho kamaráta,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Muži kradli opäť, majiteľ ich však vyrušil


Mladíkov pri opakovanom návrate vyrušil majiteľ domu, ktorý okamžite zalarmoval políciu. Tá zlodejov chytila a mäso majiteľovi vrátila. “Opakovane vošli do tej istej pivnice a z mraziaceho boxu odcudzili 14 balíčkov diviačieho mäsa o hmotnosti cca 30 kg. Pri krádeži boli mladíci vyrušení majiteľom, ktorí ihneď kontaktoval políciu. Vďaka okamžitej reakcii poškodeného, policajné hliadky zadržali dvoch podozrivých mladíkov na úteku krátko po čine. Tretieho komplica policajti zadržali do niekoľkých hodín po čine. Tiež boli zaistené aj odcudzené balíčky diviačieho mäsa a búracie kladivo v plastovom kufríku. Odcudzené veci boli vrátené majiteľovi,” spresnila policajná hovorkyňa.

Mladým mužom teraz hrozí až 5 rokov za mrežami. “Vyšetrovateľ trojicu Žilinčanov obvinil z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva. Na dvoch z obvinených Žilinčanov podal vyšetrovateľ podnet na návrh na vzatie do väzby. Obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,” uzavrela Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu