Do Žiliny mieria stovky poľských fanúšikov, polícia zajtra vyzýva k zváženiu prechádzok centrom


Foto: Do Žiliny mieria stovky poľských fanúšikov, polícia zajtra vyzýva k zváženiu prechádzok centrom Foto: ilustračná - Matúš Pisár

Na zajtrajší zápas 3. predkola Ligy majstrov, kedy sa v Žiline predstaví AS Trenčín proti Legii Varšava, sa chystajú okrem trenčanov aj stovky fanúšikov z poľského hlavného mesta. Podľa informácií od predstaviteľov trenčianskeho klubu sa do hosťovského sektora v Žiline chystá približne 600 poliakov, k nim však môžu pribudnúť lístky zakúpené mimo sektor.

“Hostia dostali necelých 600 vstupeniek do sektoru hostí, distribúciu zabezpečuje klub Legia. Predpokladáme, že v ich sektore bude vypredané,” uviedol PR manažér AS Trenčín Martin Galajda.

Ticketportal zakázal predaj lístkov pre poľských občanov mimo sektor hostí


Sprísnené bezpečnostné opatrenia sa prejavili už od začiatku predaja na sieti Ticketportal, ktorý jasne upozorňuje na nariadenie organizátora. “Klientom s poľským občianstvom a klientom ktorí nepreukážu svoju totožnosť nebude umožnený vstup na štadión alebo do sektorov domácich fanúšikov.V prípade nerešpektovania tohto nariadenia budú žiadosti o vrátenie a reklamácie zamietnuté,” uvádza stránka pri kúpe lístkov na zajtrajší zápas.



V uliciach budú na bezpečnosť dohliadať stovky policajtov

“Na základe operatívnych informácií, ktorými polícia disponuje je dôvodný predpoklad páchania výtržností a narušení verejného poriadku v meste zo strany futbalových fanúšikov. Z tohto dôvodu upozorňujeme občanov, aby sa podľa svojich možností v stredu 27. júla v popoludňajších hodinách vyhli prechádzkam a parkovaniu vozidiel v centre mesta,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Počet policajtov navýši aj Mestská polícia Žilina, spolu by tak v uliciach mohlo byť až 1000 príslušníkov dohliadajúcich na bezpečnosť. “Vzhľadom k ďalšiemu rizikovému zápasu, ktorý sa bude konať v Žiline  zajtra – v stredu 27. júla 2016 medzi AS Trenčín a Legia Warszawa, Mestská polícia Žilina v rámci svojich možnosti navýši počet slúžiacich policajtov v centre mesta Žilina,” uviedlo mesto Žilina.

Zápas AS Trenčín - Legia Varšava začína na Štadióne pod Dubňom o 20:30 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu