Mesto ďakuje mestským policajtom, ktorí zasahovali počas výtržností minulú stredu


Foto: Mesto ďakuje mestským policajtom, ktorí zasahovali počas výtržností minulú stredu

V súvislosti s konaním futbalového zápasu, ktorý sa konal dňa 20. júla 2016 medzi AS Trenčín a Olimpija Ľubľana došlo zo strany futbalových výtržníkov v meste Žilina k závažnému narušeniu verejného poriadku. Vedenie mesta Žilina vyjadruje svoje poďakovanie službukonajúcim príslušníkom Mestskej polície Žilina, ktorí svojim profesionálnym zásahom zabránili zraneniam a škodám na majetku.

Štyria príslušníci boli ľahšie zranení, jeden z nich telom chránil ženu s dieťaťom

Pred futbalovým zápasom medzi AS Trenčín a Olimpija Ľubľana, ktorý sa konal na futbalovom štadióne MŠK Žilina dňa 20. júla 2016, bol futbalovými fanúšikmi v meste Žilina závažne narušený verejný poriadok. Na ulici Kálov došlo k poškodeniu verejno-prospešného zariadenia, dvoch služobných motorových vozidiel a ľahko zranení boli štyria príslušníci Mestskej polície Žilina. Službukonajúci mestskí policajti v minimálnom počte profesionálne a najmä hrdinsky zasiahli, čím zabránili možným zraneniam verejnosti a závažným škodám na majetku občanov a návštevníkov mesta Žilina.

Vyjadrujeme poďakovanie za excelentný a kompetentný zákrok voči agresívnym fanúšikom. Vyzdvihujeme najmä policajtovu obranu bezbrannej ženy s dieťaťom, a to vlastným telom pred spŕškou kamenia, ktorá spôsobila policajtovi zranenia.


Primátor mesta Žilina Igor Choma ďakuje príslušníkom Mestskej polície Žilina za ich obetavú prácu a profesionálny zásah.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina