V Trnovom ľudia prestrihávajú drôty k rozhlasu, vadí im vyhlasovateľka


Foto: V Trnovom ľudia prestrihávajú drôty k rozhlasu, vadí im vyhlasovateľka
Galéria: 3 fotky

Podľa informácií a podnetov od občanov sú niektorí obyvatelia mestskej časti Trnové nespokojní s hlásateľkou mestského rozhlasu. Prekáža im spôsob vyhlasovania, kvôli ktorému oznamy trvajú dlho a ich spracovanie je náročnejšie.

Niektorým ľuďom vadí hlasná hudba, alebo nevhodné natočenie ampliónov. Časť nespokojných občanov prišla požiadať o nápravu na stretnutie s poslancami. Niektorí sa ale zrejme rozhodli problém riešiť po svojom a to tak, že prestrihli drôty na rozhlasových hniezdach. V Trnovom a na Rosinkách je v prevádzke bezdrôtový rozhlas, preto je nutné prestrihnúť káble medzi prijímačom a ampliónom (reproduktorom).

“Na našej ulici sú prestrihnuté drôty,” uviedla obyvateľka ulice Mikuláša Nigríniho. Prípady prestrihávania káblov sú známe aj z minulosti, ešte z čias, kedy boli poslancami Jozef Štrba a Pavol Marček.


Spevavý hlas predĺžuje čas hlásania, starý oznamovateľ občas žartoval

“Veľmi rád by som vedel podľa akých kritérií vyberali hlásateľku. Počúvať ju je katastrofa. Dôrazne žiadam o zamyslenie sa nad tým akým spôsobom táto osoba hlási oznam do mestského rozhlasu,” uviedol jeden z rozhorčených občanov. Ako ďalej dodal, najviac mu prekáža ťahavý spevavý hlas, ktorý hlásateľka používa. Ten je nepríjemný na počúvanie, navyše celé vyhlasovanie predlžuje.

Ani s predošlým hlásateľom, ktorý pôsobil na pozícii menej ako dva roky, neboli všetci spokojní. Niektorým občanom prekážalo, že počas vyhlasovania zvykol žartovať. Nájsť náhradu na jeho miesto bol však veľký problém, o pozíciu dlho nejavil nikto záujem. Ak bude musieť súčasná hlásateľka kvôli sťažnostiam skončiť, je otázne, kto a kedy ju nahradí.

Poškodzovanie rozhlasov je ničením mestského majetku


Druhý zástupca primátora a zároveň poslanec za mestskú časť Trnové a Rosinky Anton Trnovec informoval, že mesto vykoná opravu rozhlasov, ktoré nefungujú. Potrebuje však k tomu konkrétne čísla rozhlasových staníc. Obyvatelia ich môžu nahlasovať poslancom.

Problém s poškodzovaním rozhlasových staníc bude potrebné riešiť v koordinácií s mestskou políciou. Vinník by mohol byť potrestaný za opakované ničenie majetku mesta.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu