Zomrel Antonín Stuchl, autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina


Foto: Zomrel Antonín Stuchl,  autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina

Mesto Žilina včera zasiahla smutná správa. Autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina Ing. arch. Antonín Stuchl zomrel. Vedenie mesta týmto vyslovuje úprimnú sústrasť rodine a pozostalým. Pohreb sa koná v sobotu 23. júla o 10.00 hod na Starom cintoríne v Žiline.

Ing. arch. Antonín Stuchl získal Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina v roku 2008 za vynikajúce tvorivé výkony v oblasti urbanizmu a spracovanie územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina. „Pre naše mesto bol významným človekom, ktorý napomohol k jeho rozvoju. Rodine a pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal zástupca primátora Patrik Groma.

Antoním Stuchl sa narodil 15. novembra 1921 v Bratislave. Po ukončení štúdia na Katedre architektúry a pozemného staviteľstva na ČVÚT v Prahe a krátkom pôsobení v Štátnych lesoch v Prahe prišiel v roku 1950 pracovať do žilinského Stavoprojektu. V roku 1965 bol na základe konkurzu poverený spracovaním územného plánu Žiliny a v roku 1968 navrhol územný plán Žiliny s dominantným postavením samostatných peších ciest a peších námestí. Je autorom platného Smerného územného plánu Mesta Žilina z roku 1980.

Na znak úcty mu bola na budove Mestského úradu v Žiline vyvesená čierna zástava. Česť jeho pamiatke!



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina