Auto pre primátora nakoniec dodá víťaz pôvodného obstarávania, avšak o 7663 eur lacnejšie


Foto: Auto pre primátora nakoniec dodá víťaz pôvodného obstarávania, avšak o 7663 eur lacnejšie Foto: ilustračné - autobazar.eu

Dnes 20.7.2016 začala o 08:00 hod. elektronická aukcia, v ktorej mesto Žilina súťažilo dodanie automobilu pre primátora Igora Chomu. Strop elektronickej aukcie, ktorá sa konala cez elektronický kontrakčný systém (EKS), bol stanovený na rovných 78 tisíc eur s DPH.

Do súťaže bolo podľa EKS predložených 23 ponúk, nakoniec súťažili medzi sebou dvaja záujemcovia. Prvým bola spoločnosť AC Bratislava, spol. s r.o., ktorá vyhrala predošlé verejné obstarávanie. Následne však z dôvodu mediálneho tlaku požiadala mesto Žilina o zrušenie zmluvy na dodanie automobilu Audi A8 Long.

Na druhý pokus firma zvíťazila opäť, automobil však dodá o niekoľko tisíc eur lacnejšie

Vďaka súťaži s firmou GALIMEX s.r.o. sa však cenu za automobil podarilo znížit na 71 777 eur s DPH. Za túto cenu ho dodá práve firma AC Bratislava. Druhý GALIMEX bol ochotný znížiť cenu na maximálne 73 150 eur s DPH. “Je veľmi zvláštne, keď firma, ktorá vycúva podĺa mesta Žiliny z regulérne vysúťaženého obchodu na reprezentačné auto z dôvodu, že jej vadila prílišná medializácia. Tak je veľmi zvláštne, keď sa zúčastní nového kola aukcie a už jej medializácia nevadí,” okomentoval výsledky aukcie na fanpage nezávislých poslancov poslanec Ľubo Bechný.



Oproti pôvodnému rozpočtu, ktorý schválili poslanci na Mestskom zastupiteľstve, sa tak podarilo ušetriť viac ako 8200 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu