Len 17-ročný mladík zbil a olúpil v marci Ukrajinca, teraz mu hrozí 3 až 8 rokov


Foto: Len 17-ročný mladík zbil a olúpil v marci Ukrajinca, teraz mu hrozí 3 až 8 rokov Foto: KRPZ Žilina

Na základe dôslednej operatívnej práce žilinskí kriminalisti objasnili lúpežné prepadnutie občana Ukrajiny, ku ktorému došlo ešte v marci tohto roka v Žiline. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline zo zločinu lúpeže obvinil 17 ročného mladíka zo Žiliny. Obvinený mladík 12. marca v skorých ranných hodinách videl vyberať finančnú hotovosť z bankomatu občana Ukrajiny. Tohto nasledoval a požiadal ho o cigaretu a nadviazal s ním komunikáciu a to aj napriek tomu, že ho oslovený muž požiadal, aby od neho odišiel.

Pred čerpacou stanicou na ulici Vysokoškolákov mladík počkal muža, pokiaľ vyšiel z predajne a požiadal ho o 10,-€. Následne mladík na muža zaútočil, udrel ho tváre a po páde napadnutého muža na zem, ho kopal do oblasti tváre a hlavy. Napokon napadnutý muž stratil vedomie a útočník mu z vrecka nohavíc odcudzil peňaženku s hotovosťou 200,-€, platobné karty a osobné doklady. Napadnutý muž utrpel mi útoku zranenia, ktoré si vyžiadali liečenie asi 14 dní. Na obvineného mladíka podal vyšetrovateľ podnet na návrh na vzatie do väzby.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest o odňatia slobody na tri až osem rokov. Nakoľko sa v danom prípade jedná o mladistvého obvineného trestná sadzba sa podľa zákona znižuje na polovicu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina