Firma, ktorá mala dodať nové auto Audi A8l pre primátora, odstúpila od zmluvy


Foto: Firma, ktorá mala dodať nové auto Audi A8l pre primátora, odstúpila od zmluvy Foto: ilustračné

Predajca pre tlak verejnosti svoje víťazstvo vo verejnom obstarávaní prehodnotil a požiadal mesto o zrušenie kúpnej zmluvy. Radnica zrušenie kúpnej zmluvy so spoločnosťou Audi Bratislava akceptovalo. To znamená, že Audi Bratislava nedodá vozidlo Audi A8L za sumu 79 440 eur a primátor Igor Choma bude nateraz využívať mestský Mercedes S500 z roku 2001 a viac ako 670 tisíc najazdenými kilometrami.

Aktualizácia o stanovisko mesta Žilina

“Kúpna zmluva na vozidlo bola zrušené na náklade žiadosti víťazného uchádzača, pretože ich spoločnosť bola negatívne medializovaná,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba. „Na margo veci, výborný manažér, ktorý urobí prebytok v rozpočte 3,8 milióna € by sa nemal voziť na aute, ktoré má najazdené 700-tisíc kilometrov,“ dodal zástupca primátora Patrik Groma.

Súčasné autá sú už za horizontom životnosti. “Auto je nielen reprezentačné (krajské mesto, prijatie delegácií a pod.), ale plní aj funkcie pre celé mesto. Súťaž sa opakovala, pretože chceme efektívne riadiť náklady mesta a súčasné autá sú už za horizontom životnosti. Mimochodom, podmienky, t. j. cenu nového vozidla schválili poslanci mestského zastupiteľstva a nie primátor mesta,” doplnil hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu