Zapojte sa do triatlonu VALACHY MAN s olympijským víťazom Alešom Valentom


Foto: Zapojte sa do triatlonu VALACHY MAN s olympijským víťazom Alešom Valentom
Galéria: 12 fotiek
Foto: Resort Valachy

VEĽKÉ KARLOVICE – Viete, že len pár kilometrov za českou hranicou sa každoročne cez prádzniny koná najväčší český triatlonový závod, do ktorého sa môžu zapojiť nielen skúsení športovci, ale aj začiatočníci a dokonca aj deti?

Zapojte sa aj vy do triatlonu VALACHY MAN, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta pri rekreačnej nádrží Balaton pri Novom Hrozenkove, len 15 minút cesty autom za českou hranicou. Príliš neváhajte s prihláškou, voľné miesta v štartovnej listine sa každým dňom plnia. Kapacita 650 závodníkov býva každý rok vypredaná a už teraz je rozobratá polovica štartovných čísel. „Pre športovcov máme opäť pripravené dve trasy rôznej dĺžky a náročnosti, aby sa mohli zapojiť ako tí, ktorí sa športu venujú rekreačne, tak aj tí, ktorí sú trénovaní a vyhľadávajú náročnejšie výzvy. A pokiaľ si niekto netrúfa na všetky tri disciplíny, môže závodiť aj v štafete, napríklad s rodinou alebo priateľmi. Myslíme aj na deti, pre ktoré sú pripravené rôzne dlhé trasy v siedmych vekových kategóriách,“ láka prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.



Zaujímavosťou je, že namiesto hromadného štartu obvyklého pri triatlonoch, sa na VALACHY MANovi štartuje intervalovo. Športovci do prvej, plaveckej disciplíny nastupujú jednotlivo po 10 sekundách. To prináša pestrejší zážitok pre divákov aj komfortnejšie štartové podmienky pre menej skúsených športovcov, ktorí nemusia mať obavy, že zostanú na trati poslední. Navyše ani nie je jasné, kto ako stojí v priebežnom hodnotení, čo robí zo závodov napínavý pretek až do konca.



Špeciálnym hosťom aktuálneho ročníka bude známy akrobat na lyžiach a olympijský víťaž Aleš Valenta. Ten bude patrónom detských závodov a „dospelého“ triatlonu sa zúčastní v štafete.

„Aleš Valenta sa rozhodol, že svoju štafetu doplní záujemcami z radov širokej verejnosti. Stačí, ak nám do 26.7. napíšete mailom na valachytour@valachy.cz, prečo by ste sa práve vy mali stať súčasťou štafety olympijského víťaza, a zo zaslaných přihlášok Aleš Valenta vyberie dvoch športovcov, ktorí budú súčasťou jeho týmu,“ dodal Vladimír Sušil.



Registrácie na VALACHY MANa prebiehajú na webe www.valachytour.cz. Pri prihlásení vopred a úhrade do 2. augusta zaplatíte výhodnejšiu cenu štartovného.

Trasy VALACHY MANa:
DLHÝ (350 m plávanie, 16 km horský bicykel, 4,5 km beh)
KRÁTKY (250 m plávanie, 12 km bycikel - horský alebo trekingový, 3,6 km beh)
ŠTAFETA (350 m plávanie, 16 km horský bicykel, 4,5 km beh)
DETSKÉ ZÁVODY – do 6 rokov pretek v behu, staršie deti pretekajú v kombinácii plávanie – bicykel – beh na rôzne vzdialenosti
Kompletné informácie k závodu VALACHY MAN



Spojte účast vo VALACHY MANovi s ďalšiu prázdninovou zábavou, napríklad:

-    relaxáciou vo Wellness Horal
-    návštevou detského zábavného parku Razulák
-    posedením pri dobrom jedle na terase hotelu Horal
-    prechádzkou s deťmi po Kulíškovom náučnom chodníku
K ubytovaniu môžete využiť napríklad hotely Rezortu Valachy, ktoré v lete ponúkajú zvýhodnené pobyty pre rodiny s deťmi.

Miesto: -
Dátum: 05.08.2016 - 11:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu