Sympatická 25-ročná Žilinčanka Jana Streličková zabojuje o titul najkrajšej ženy Slovenska


Foto: Sympatická 25-ročná Žilinčanka Jana Streličková zabojuje o titul najkrajšej ženy Slovenska
Galéria: 13 fotiek
Foto: Peter Hvorečný

Žilina je rodiskom krásnych žien, čo potvrdzujú pravidelné účasti našich rodáčok vo finálových kolách súťaží krásy. Po tom, ako sa stala Lenka Tekeljaková Miss Sympatia 2016 a zároveň 2. vicemiss na Miss Slovensko 2016, má Žilina tento rok zastúpenie aj v druhej prestížnej súťaži krásy - Miss Universe 2016. Postarala sa oň 25-ročná Jana Streličková, ktorej väčšina života je so Žilinou spätá aj napriek tomu, že sa pred dvoma rokmi presťahovala do Bytče. Prečítajte si v krátkosti o finalistke, ktorej budeme začiatkom októbra držať palce v televíznom finále.  

Od narodenia bývala na Hájiku, vyštudovala obchodnú akadémiu a neskôr pedagogiku

Sympatická blondína Jana prešla od detstva niekoľkými športmi a záujmami. “Už od mala som bola živé dieťa, tak ma rodičia prihlásili do Krasoklub Žilina na krasokorčuľovanie, kde som chodila od 4 do 8 rokov. Mávali sme pravidelne dvakrát denne tréningy, ráno na ľade a poobede v telocvični. Na základnú školu som išla na Romualda Zaymusa práve preto, lebo poobedné tréningy sme mávali tam. Tohto športu som sa bohužiaľ vzdala, lebo ranné vstávanie bolo pre mňa nešťastím. Potom som začala chodiť na klavír do umeleckej školy L. Arváya, tiež ma to držalo 4 roky,” spomína na svoje detstvo usmievavá finalistka.



Od narodenia až do roku 2014 bývala spolu s rodičmi na Hájiku, kam prestúpila do základnej školy. “Potom som v siedmej triede prestúpila na ZŠ na Hájiku, v mieste môjho bydliska. Na Hájiku som bývala od môjho narodenia. Na strednú školu som sa rozhodla ísť na Obchodnú akadémiu Veľká Okružná v Žiline, kde som strávila krásne štyri roky so skvelým kolektívom a triednou učiteľkou,” dodáva Jana s tým, že jej kroky však neviedli k ekonomike. “Po úspešnej maturite som sa ale rozhodla, že moje kroky nebudú viesť v ekonomickom smere. Hlavne preto, že som spoločenský typ človeka, rozhodla som sa ísť na VŠ v pedagogickom smere. Bakalársky stupeň som vyštudovala na Katolíckej univerzite v Ružomberku, odbor Predškolská a elementárna pedagogika. Magisterský stupeň som si spravila a ukončila ho minulý rok na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici,” spomína Jana na školské časy.

Poznať ju môžete z akcií v Žiline, v budúcnosti bude pravdepodobne pracovať s deťmi v škôlke


“Počas magisterského stupňa som začala pracovať pre Universal media, s. r. o.. Dnes už je to takpovediac moja druhá rodinka, pretože sa s týmito ľuďmi stretávam už pravidelne tri roky dodnes. Je to spoločnosť s tímom ľudí, ktorí vymýšľajú to, čo v Žiline chýba – športové podujatia ako Big Jump, majú pod sebou hostessingovú agentúru, *enjoyclub, podporujú športovcov a majú partnerské vzťahy s mnohými prevádzkami v Žiline. Od septembra som mala v pláne začať ,,učiteľkovať“ tu v Žiline, mám aj podané žiadosti, avšak prišla súťaž Miss Universe SR 2016 a ja som sa, ani neviem ako, dostala až do top 12. Keďže finále je 1. októbra, september budem venovať prípravám, takže do MŠ by som nastúpiť nemohla, ale ja viem, že táto práca si ma počká,” spresnila mladá Žilinčanka svoje plány po súťaži. Teraz sa chce venovať súťaži, reprezentovať a rada aj pocestuje.



K súťaži sa 169 centimetrov vysoká Jana dostala po tom, ako zrušili limit na výšku. Najbližšou oporou je jej priateľ a rodina spolu s kamarátmi. “Moje prihlásenie do súťaže bol v podstate detský sen, keď som ako malá v šatičkách a s večne vyčesanou blonďavou fontánkou na hlave pozerávala s maminou súťaže v telke a hovorila som si, že keď budem veľká tak tam tiež pôjdem a budem mať tie princeznovské šaty :D Keď som vyrástla, tak som stratila odhodlanie, však na svete je mnoho krásnych žien. No prišiel vek s číslom 25 a výška v súťaži sa zrušila - a ja som si povedala ,,buď teraz alebo nikdy“ a riskla som to. Prišla som na žilinský casting, ktorý sa konal v Holiday Inn a podporu mi šiel robiť môj priateľ - nikto iný o tomto totiž nevedel. Ten pri mne stále stojí aj spolu s mojimi rodičmi a sú veľmi pyšní a vytvárajú mi nenahraditeľnú oporu a podporu. Som šťastná za mojich rodičov, pretože ma vždy vo všetkom podporujú a viem, že vždy stoja pri mne. Rovnako sa pridala veľmi pekná odozva od kamarátov a ľudí z môjho okolia, čo ma nesmierne teší a dodáva energiu a istotu,” opísala motiváciu prihlásiť sa do súťaže krásy v 25 rokoch usmievavá kráska.



Receptom na skvelú postavu a kondičku je šťastný partnerský život a športovanie

“Za moju kondičku vďačím hlavne priateľovi, ktorý ma nalákal na thajský box, ktorému sa on venuje. Bolo to začiatkom roka a odvtedy navštevujem Ares Gym Žilina pravidelne. Mávame skupinové tréningy, ktoré môže navštíviť ktokoľvek, ale kvôli tomu, že mám málo voľného času, si dávam aj súkromné tréningy. Vždy som navštevovala posilňovňu, no toto je omnoho lepšie pre moje telo ako kondične, tak aj pre svoju dynamickosť. A navyše, je super, že vyzerám nežne, no viem sa ubrániť. Medzi moje ďalšie záľuby patrí korčuľovanie a beh na vodnom diele, vysokohorská turistika a čokoľvek zážitkové s tými mojimi,” uviedla Jana na margo postavy a jej životného štýlu.



Zisťovali sme aj to, aký má mladá rodáčka vzťah k Žiline. “Pre mňa osobne je už teraz výhra, že som v dvanástke najkrajších dievčat Slovenska, a že môžem zastúpiť Žilinu tam, kde je nás mnoho tak krásnych. Medzi najobľúbenejšie miesta v Žiline patrí centrum alebo Budatínsky park, Straník či Vodné dielo. Vždy poteší aj dobrý obed na Mariánskom námestí alebo party v *enjoyclube,” popísala sympatická finalistka svoj vzťah k rodnému mestu.

Sledujte cestu Jany Streličkovej na jej Facebooku a podporte ju lajkom


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu