V Žiline dnes na Hlinkovom námestí prebehne protest proti zlodejom v politike


Foto: V Žiline dnes na Hlinkovom námestí prebehne protest proti zlodejom v politike Foto: ilustračné

Pod názvom “Žilina: Protest proti zlodejom v politike” prebehne dnes na Hlinkovom námestí o 18:00 protestné zhromaždenie, ktoré organizujú dve opozičné parlamentné strany - OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti a Sloboda a Solidarita. Protest bude prebiehať paralelne s tým bratislavským, ktorý prebehne už tretíkrát. K udalostiam v hlavnom meste sa postupne každý týždeň pripojí iné krajské mesto, minulý týždeň prebiehala akcia paralelne v Košiciach.

Okrem poslancov a verejne činných osobností Veroniky Remišovej, Jozefa Viskupiča, Jozefa Rajtára, Jozefa Mihála, Milana Laurenčíka, Moniky Kozelovej vystúpi na proteste aj režisér pôvodom zo Žiliny Nikita Slovák. Hlavným dôvodom zvolania protestu je podľa popisu organizátorov kauza Bašternák, ktorá súvisí s údajnými daňovými podvodmi podnikateľa Ladislava Bašternáka.

Okrem toho sa k dôvodom na protest pridalo aj podozrenie z falšovania podpisov predsedu parlamentu Andreja Danka. Medializovaným cieľom protestov je odvolanie ministra vnútra Róberta Kaliňáka. Na udalosť, ktorá začína o 18:00, na Facebooku potvrdilo svoju účasť zatiaľ viac ako 500 ľudí, ďalších 800 má o ňu záujem.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu