Obyvatelia Slovanskej na Vlčincoch si po dlhých rokoch vybojovali premiestnenie kontajnerov


Foto: Obyvatelia Slovanskej na Vlčincoch si po dlhých rokoch vybojovali premiestnenie kontajnerov
Galéria: 3 fotky

Pred časom sme vás informovali o kontajneroch na Slovanskej ulici na Vlčincoch, ktorých umiestnenie vytváralo riziko pre chodcov aj vodičov motorových vozidiel. Obyvatelia žijúci blízko žiadali niekoľko rokov neúspešne o ich premiestnenie, teraz sa ich snaha podporená aj viac ako 80 podpismi na petícii, vyplatila.

“Nerozumiem tomu, prečo nebolo občanom, ktorí žiadali viac ako desať rokov o premiestnenie kontajnerov, vyhovené. Postavenie kontajnerov bolo naozaj veľmi nebezpečné. Absolvovala som dve obhliadky. Jednu s predstaviteľmi odboru životného prostredia a s predstaviteľmi služieb odvozu smetí. Druhú s pracovníkmi odboru dopravy a Žilinskými komunikáciami. Napísala som niekoľko mailov s poukázaním na problém s fotografiami stavu. Na moje naliehanie sa dlhoročným oprávneným žiadostiam občanov vyhovelo,” uviedla poslankyňa za obvod Vlčince Iveta Martinková.

Občania sú s novým stojiskom spokojní, zaslali aj ďakovný list

K úprave stojiska kontajnerov nakoniec došlo, súčasný stav občanom vyhovuje. Svedčia o tom ďakovné slova aj list, ktorý napísal jeden z hlavných incitiátorov realizácie nového stojiska



“Chcem poďakovať ľuďom zo Slovanskej cesty, ktorí sa neprestali usilovať o pozitívnu zmenu svojho životného prostredia. Špeciálne ďakujem pánovi Zelnému a pánovi Mackovi. Neúnavne so mnou komunikovali a pomáhali mi. Moje poďakovanie patrí aj vedúcemu odboru dopravy na našom Mestskom úrade, pánovi Rolkovi, ktorý sa po mojom naliehaní postavil k problému operatívne,” doplnila Martinková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu