Začína Tour de France 2016 - získa Sagan piaty zelený dres v rade?


Foto: Začína Tour de France 2016 - získa Sagan piaty zelený dres v rade?

Jedným z najväčších otáznikov nadchádzajúceho 103. ročníka najprestížnejšieho svetového cyklistického podujatia Tour de France je to, či Peter Sagan premení aj svoj piaty štart na piaty zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Počas doterajšej kariéry ich nazbieral 4, pričom tým piatym by sa posunul na druhú priečku za legendárneho Erika Zabela, ktorý ich má doma šesť.

Sagan sa teší z podpory fanúšikov, etapové víťazstvo nezískal už dva roky

Okrem prvenstiev v bodovacej súťaži je však v prípade hviezdneho jazdca tímu Tinkoff otázne aj to, či sa mu po dvoch rokoch konečne podarí vybojovať etapové víťazstvo. „Mám pocit, že v minulosti som sa až príliš usiloval, a práve vtedy to nevyšlo. Budem to skúšať, ale s väčším pokojom, podľa toho, aká bude situácia a ako sa budem v ten deň cítiť,“ spresnil 26-ročný žilinský rodák. Na ceste za týmto cieľom budú jeho najväčšími súpermi už tradične Marc Cavendish z tímu Dimension Data a André Greipel, jazdiaci za Lotto-Soudal.

„Vždy ma veľmi poteší, keď vidím popri ceste aj slovenské vlajky. Veľmi si vážim túto podporu. Mám zavše pocit, že Slováci sú všade,“ uviedol Peter Sagan pred štartom úvodnej etapy, ktorá má 188 kilometrov a povedie z Mont-Saint-Michel do Utah Beach Sainte-Marie-du-Mont. Etapa začína o 12:50h. miestneho času.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu