Bývalý hráč MŠK Žilina Róbert Jež ukončil kariéru - kvôli zdravotným problémom


Foto: Bývalý hráč MŠK Žilina Róbert Jež ukončil kariéru - kvôli zdravotným problémom Foto: uefa.com

Tesne pred 35-tymi narodeninami stál Róbert Jež, ktorý v minulosti obliekal aj dres MŠK Žilina, pred jedným z najťažších rozhodnutí v živote. Zo zdravotných dôvodov musel aktuálny hráč FC Spartak Trnava zavesiť kopačky na klinec, zdravie si doliečuje v Žiline.

Ležal na infúziach v Žiline, zdravie je prednejšie

Zdravotné problémy sa pritom s kreatívnym záložníkom ťahajú už dlšhie obdobie, kvôli koncu kariéry vynechá aj súboj Spartaku v 1. predkole Európskej ligy UEFA proti Hiberniansu. Ježovu kariéru pochovala vysunutá platnička, ktorá sa nachádza až príliš riskantne blízko miechy. “Keď uvidel magnetickú rezonanciu lekár Pener, hneď mi povedal, aby som skončil, lebo vysunutá platnička je blízko miechy. Hrozilo tam… Ani to nechcem radšej vysloviť. Odporučil ma na neurochirurgiu do Nitry a následne som šiel svojou cestou do Žiliny k doktorovi Mrázikovi. Tam som si päť dní poležal, dostával som infúzie i injekcie,” uviedol Jež v rozhovore pre pluska.sk

Róbert Jež je rodák z Nitry a v drese žltozelených pôsobil medzi rokmi 2005 až 2010, pričom si pripísal 171 štartov a pod Dubňom zaznamenal 34 gólov pred tým, ako v roku 2011 prestúpil do tímu poľského prvoligistu Górnik Zabrze. Jež má na konte aj deväť štartov za slovenskú reprezentáciu, v ktorých stihol streliť 3 góly.

V Slovenskej lige získal so šošonmi dva tituly počas sezón 2006/2007 a 2009/2010 a tiež dva slovenské superpoháre v rokoch 2007 a 2010, pričom v poslednom roku pôsobenia získal aj ocenenie Najlepší hráč najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu