Cez víkend sa športovalo v mestskej časti Bánová aj v obci Gbeľany


Foto: Cez víkend sa športovalo v mestskej časti Bánová aj v obci Gbeľany
Galéria: 5 fotiek

Žilina sa stala počas víkendu centrom významných športových podujatí. V mestskej časti Bánová sa konal Medzinárodný futbalový turnaj detí, ktorý pripravil MŠK Žilina v spolupráci s TJ Jednota Bánová. Neďaleko Žiliny v Gbeľanoch sa v terčovej lukostreľbe súťažilo o Pohár primátora mesta Žilina.

V sobotu 25. júna sa v žilinskej mestskej časti Bánová predstavilo 10 futbalových tímov – MŠK Žilina, MŠK Žilina 2, FK Bánová, MFK Bytča, MFK Ružomberok, AS Trenčín, FK Pohronie, FC Baník Horná Nitra, FOMAT Martin, SFC Opava, poľský celok Górnik Zabrze, BKS Sarmacja Bedzin. Fanúšikov z Bánovej potešil najmä výsledok domácich športových talentov.

„Teší ma, že v dnešnej počítačovej dobe pribúda počet detí v Žiline, ktoré sa aktívne venujú športom, ako je futbal alebo hokej. Pevne verím, že títo mladí športovci získajú v budúcnosti bohaté úspechy a nebudú reprezentovať len seba, ale aj naše mesto. Isto ich povzbudil k dnešným športovým výsledkom aj európsky futbalový šampionát vo Francúzsku a prajem si, aby mnohí z týchto mladých chlapcov odohrali svoje budúce zápasy na svetoznámych futbalových štadiónoch,“ dodal primátor Igor Choma, ktorý už tradične oceňuje na tomto podujatí mladých futbalistov.

Pre motiváciu tímov sa nesúťažilo o prvé tri miesta, ale víťazi boli všetci. Ako sa hovorí, nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. 


V nedeľu 26. júna sa v Gbeľanoch pri Žiline konali preteky o Pohár primátora mesta Žilina v terčovej lukostreľbe. Ani nepriaznivé počasie neodradilo lukostrelcov z celého Slovenska súťažiť medzi sebou, ktorých privítal a podporil aj primátor Žiliny Igor Choma.

„Je mi cťou privítať vás na pretekoch, na ktorých luk a šíp pritiahol takmer všetky vekové generácie. Prajem vám bystré oko, pevnú ruku a nech šípy lietajú do stredu terča,“ povzbudil primátor lukostrelcov.

Výsledky a fotogalériu z pretekov nájdete na stránke LK Reflex Žilina http://www.lukostreleckyklubzilina.sk/





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu