Vodiči pozor! Na ceste pri Tepličke nad Váhom pribudol radar a kamera


Foto: Vodiči pozor! Na ceste pri Tepličke nad Váhom pribudol radar a kamera

Vodiči jazdiaci v smere na Terchovú nás nedávno upozornili na nový radar, ktorý bol umiestnený na priechode pre chodcov z Tepličky na Vodné dielo. Radar sa nachádza na stĺpe osvetlenia priechodu a jeho súčasťou je aj meracie zariadenie, ktoré zaznamenáva poveternostné podmienky. Radar tvorí informačná tabuľa, ktorá zobrazuje prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. Súčasťou radaru je aj kamera. Po prekročení rýchlosti sa pod radarom zobrazí ŠPZ vozidla.

So žiadosťou o bližšie informácie sme sa obrátili aj na políciu. Po poskytnutí stanoviska článok aktualizujeme.

V tomto úseku vodiči jazdia často aj rýchlejšie, ako je predpísaných 70 km/h. Problémový priechod pre chodcov má nové, červené vodorovné značenie, je osvetlený no chodci majú aj tak často problém cez neho prejsť. Nikto z vodičov totiž nechce zastaviť a chodci sú potom nútení “skákať” autám do cesty. Rozhorčenie a nervozita následne prichádza z oboch strán, teda u vodičov aj chodcov. 

Nová kamera a radar by mohli prispieť k zvýšeniu bezpečnosti a ohľaduplnosti vodičov. Priechod je totiž frekventovaný a využívajú ho nielen ľudia, ktorí si skracujú cestu do práce či na Vodné dielo, ale často aj cyklisti. Prepojenie s Vodným dielom poskytuje ďalšie možnosti pre šport a turistiku - ľudia pokračujú ďalej na Varín, alebo Straník.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu