Parkovanie na križovatke Obežnej a Matice Slovenskej: mestskí policajti riešili už 21 priestupkov


Foto: Parkovanie na križovatke Obežnej a Matice Slovenskej: mestskí policajti riešili už 21 priestupkov
Galéria: 2 fotky

Obyvatelia sídliska Vlčince, ale aj vodiči, ktorí prechádzajú cez miestne komunikácie, sa nám ozvali s problémom, ktorý ich trápi. Na križovatke ulíc Obežná a Matice Slovenskej totiž často parkujú vozidlá v jazdných pruhoch. Ako vidno aj na fotografii, blokovaný býva jeden, alebo niekedy aj oba pruhy, ktoré sa spájajú. Okrem neprehľadnej situácie je potom znemožnené aj radenie v pruhoch. 

Ignorácia vodorovného značenia je na dennom poriadku

Ulica Obežná sa stala obojsmernou pred zhruba dvomi mesiacmi a vodiči doteraz nezačali rešpektovať nové dopravné značenie. Parkovanie na ulici Matice Slovenskej je umožnené po kraji cesty, keď sú však tieto miesta plné, majitelia nechávajú svoje autá aj tam, kde je to zakázané.

Mestská polícia eviduje na tomto úseku 21 priestupkov

Mestská polícia za obdobie, odkedy je cesta obojsmerná, prejednala v uvedenom úseku 21 priestupkov vodičov vozidiel, ktorí neuposlúchli pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo zo všeobecnej úpravy cestnej premávky.

Mestská polícia náhodne kontroluje toto miesto, ak ale obyvatelia uvidia zaparkované autá, môžu volať na číslo 159.


“Posledná kontrola hliadkou MP bola v utorok ráno. Úsek bol bez vozidiel,” dodal Peter Mišejka, zástupca náčelníka MP Žilina.

V križovatke policajti riešili aj jeden kuriózny prípad, kedy žena zaparkovala auto cez celú cestu.

Problém evidujú aj miestni poslanci

Po viacerých hláseniach, ktoré máme od vás čitateľov, sme upovedomili poslancov, ktorí zastupujú sídlisko Vlčince. Tí sa budú snažiť nájsť vhodné riešenie, aby nedochádzalo k blokovaniu križovatky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu