Warriors po veľkej dráme idú do finále, budú bojovať o zlato


Foto: Warriors po veľkej dráme idú do finále, budú bojovať o zlato Foto: Žilina Warriors

V nedeľu sa na ihrisku v Hričovskom Podhradí uskutočnilo semifinále Slovenskej Futbalovej Ligy 2016. V boji o miestenku do Slovak Bowl II sa stretli Žilina Warriors a Nitra Knights. Šlo tak o reprízu zápasu spred týždňa.  

Síce hostia pricestovali v značne oklieštenej zostave, kde im pre zranenia a pracovné povinnosti chýbali kľúčoví hráči, ale to nič nemenilo na skutočnosti, že pôjde o skutočnú bitku.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie a efektívnejšie domáci Bojovníci, ktorí trestali hostí vzduchom a postupne sa presné prihrávky od P.Banika premenili na Touchdowny v podaní S.Dobiša a dva krát J.Valka. 2 minúty pred polčasom bolo skóre už 23:0, ale hostia ani za tohto stavu neskladali zbrane a dokázali korigovať na polčasových 23:9.


Cez prestávku bol síce krátky, ale o to intenzívnejší dážď, ktorý prichystal hráčom dostatočne mokrý a klzký trávnik. Úvodný drive druhého polčasu v podaní Rytierov trval viac ako 7 minút a bol zakončený úspešne. Stav 23:15. Hostia sa tak nadýchli na comeback a dokázali sa vrátiť do zápasu. Nasledovala séria turnoverov, kde obaja Quaterbackovia hodili celkovo 4 Interception a dominovali obrany. 50 sekúnd pred koncom sa Rytierom darí vyrovnať na 23:23 a zápas tak smeroval do predĺženia, kde to už je hop alebo trop.

V prvých dvoch sériach sa obom tímom podarilo skórovať a za stavu 30:30 prišli na rad tretia a štvrtá séria. Hosťom sa síce podarilo skórovať ale potvrdenie kopom už bolo neúspešné. O zablokovanie lopta sa presným načasovaním postaral J.Valko. Na druhej strane sa domácim v záverečnej sérii nielenže podarilo skórovať, ale potvrdenie kopom bolo úspešné a po výsledku 37:36 sa tak do finále prebojovali Bojovníci zo Žiliny.

Finále - Slovak Bowl II sa odohrá o dva týždne, v nedeľu 3.7.2016 v Trnave, kde sa proti sebe postavia Trnava Bulldogs a Žilina Warriors.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilina Warriors