Cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“ dnes v Žiline


Foto: Cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“ dnes v Žiline Foto: Mesto Žilina

Dnes 17. júna 2016 mal v sade SNP zastávku cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“. Ide o charitatívnu akciu, ktorú organizuje Občianske združenie Deťom pre život. Účelom 7. ročníka charitatívnej cyklotour je pomôcť deťom s onkologickým ochorením prostredníctvom verejnej zbierky, ktorú organizuje občianske združenie.

Dnes v čase od 10.15 hod. do 11.00 hod. mal zastávku v Sade SNP cyklistický pelotón. Nadšených cyklistov v Sade SNP privítali zástupca primátora mesta Žilina Anton Trnovec, prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška a vedúci oddelenia mobility odboru dopravy Mestského úradu v Žiline Ľuboš Slebodník. Projekt „Na bicykli deťom“ sa stáva tradíciou, kedy sa skupina nadšencov, podporovateľov a prizvaných hostí vydá naprieč Slovenskom na bicykli.

Finančným darom na podporu ťažko chorých detí prispeli aj vedúci zamestnanci Mestského úradu v Žiline.

Organizátori akcie plánujú zo zbierok tento rok opäť zorganizovať rekondičné pobyty pre rodiny s onkologicky chorými deťmi. Taktiež plánujú pokračovať vo financovaní individuálnej dopravy pre detských onkologických pacientov zdarma po celom Slovensku a zároveň podporiť aj detské onkologické oddelenia v konkrétnych nemocniciach.


Počas siedmych dní, od 12.júna do 18.júna, prejdú trasu z obce Ždaňa až po Bratislavu. Pelotón dnes vyrazil zo Žiliny okolo 11.00. hod. a jeho cesta vedie ďalej naprieč Slovenskom. 

„Chcem sa poďakovať organizátorom tejto akcie, že cesta vedie opäť aj tento rok cez Žilinu a rovnako aj Žilinčanom, ktorí podporili toto občianske združenie so šľachetným zámerom. Verím, že táto cesta splní svoj účel a vyzbiera sa dostatok prostriedkov pre tých, ktorí to potrebujú.“ povedal zástupca primátora Anton Trnovec.

Viac informácií nájdete na stránke: http://nabicyklidetom.query.sk/ .


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina