Mestská krytá plaváreň Žilina otvára vonkajšie bazény


Foto: Mestská krytá plaváreň Žilina otvára vonkajšie bazény

Mestská krytá plaváreň Žilina od zajtra 15. júna otvára svoje vonkajšie priestory pre širokú verejnosť. Návštevníkom plavárne bude sprístupnený detský bazén a neplavecký bazén s tobogánom každý deň v čase od 9.00 – 20.00 hod. Otvorenie vonkajšieho plaveckého bazéna je v procese otvorenia.

Vďaka zlepšujúcemu sa počasiu začína na žilinskej plavárni letná sezóna. Mestská krytá plaváreň Žilina okrem vonkajších bazénov (plaveckého bazéna, detského bazéna a bazéna pre neplavcov s toboganom) ponúka verejnosti možnosť zaplávať si v krytom bazéne a tiež masérske služby. Na plavárni sa nachádza aj reštaurácia.

„Všetkým návštevníkom plavárne prajem príjemne strávené chvíle v blízkosti bazénov, aby si do sýtosti vychutnali vodu a slnko, čo k správnemu letu patrí. Zároveň ale vyzývam verejnosť, aby rešpektovala pokyny plavčíkov a aby ľudia nepreceňovali svoje sily, pretože voda dokáže byť zradná,“ upozorňuje primátor Igor Choma.

Mestská krytá plaváreň Žilina sa nachádza na Ulici vysokoškolákov a zaujímavosťou je, že mala prvý krytý 50 metrový olympijský bazén v Československej republike. Prví návštevníci si mohli zaplávať už 15. júla 1963. V rokoch 1991 až 1996 prebehla kompletná rekonštrukcia plavárne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina