Vo futbale zvíťazil Sever nad Juhom 6:3


Foto: Vo futbale zvíťazil Sever nad Juhom 6:3

Už po deviatykrát sa priamo na Námestí Andreja Hlinku v centre Žiliny hral futbal. Podujatie pod názvom Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom organizovalo mesto Žilina za podpory Nadácie Kia Motors Slovakia. Po minuloročnej výhre Severu sa v tomto roku opäť viac darilo „Severanom“, ktorí zvíťazili nad „Južanmi“ s historickým skóre 6:3.

Dvojdňové futbalové zápolenie pre základné školy, stredné školy či partie a úrady sa uskutočnilo v dňoch 8. až 9. júna 2016 na ihrisku postavenom priamo na Námestí Andreja Hlinku v centre mesta. Podujatia sa mohol zúčastniť každý, kto sa zaregistroval v jednom z dvoch družstiev – Sever alebo Juh.

Tohto ročníka sa zúčastnilo viac ako 40 futbalových tímov a viac ako 500 športovcov rôznych vekových kategórií. Viac sa darilo „Severanom“, ktorí zvíťazili nad „Južanmi“ 196:120 bodom, čím upravili skóre na 6:3 v prospech Severu, ktorému sa tak podarilo zvýšiť svoj náskok na rozdiel 3 výhier.

Žilinčania sa bavia futbalom už od roku 2008. Počas dvoch dní sa konajú nonstop futbalové zápasy na Námestí Andreja Hlinku na mantinelovom ihrisku s umelou trávou, piesku alebo umelom povrchu. Súčasťou turnaja boli i detské atrakcie a ďalší sprievodný program.

Podrobné výsledky turnaja a fotogalériu nájdete na: http://www.sport.zilina.sk/.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu