Váhostav odošle prvé splátky dlhu nezabezpečeným veriteľom k 30.6.2016


Foto: Váhostav odošle prvé splátky dlhu nezabezpečeným veriteľom k 30.6.2016

Prvé splátky dlhu v celkovej výške 4,6 milióna eur by mala stavebná spoločnosť Váhostav odoslať nezabezpečeným veriteľom už koncom mesiaca. „Celková splátka na tento rok je na úrovni sedem miliónov eur, v tom sú zahrnuté už aj banky,“ uviedol pre SITA generálny riaditeľ Váhostavu Marián Moravčík. Na základe reštrukturalizačného plánu z minulého roka má spoločnosť vyplatiť nezabezpečeným veriteľom 18,75% z pôvodných pohľadávok v objeme 104,7 milióna eur. Spolu musí teda Váhostav 19,62 milióna eur vyplatiť v priebehu 5 rokov.

Časť pohľadávok pošle spoločnosť štátu


Ako ďalej uviedol generálny riaditeľ, spoločnosť vyplatí všetkých veriteľov. Niektoré peniaze však pošle štátu, ktorý časť pohľadávok odkúpil. Peniaze máme pripravené, všetky platby odídu k 30. júnu,” ubezpečil veriteľov Moravčík. Štát prostredníctvom spoločnosti Slovenská reštrukturalizačná vykúpil pohľadávky približne 470 veriteľov v celkovej hodnote 26,5 milióna eur, za ktoré zaplatil 12,6 milióna eur.

Spoločnosť Váhostav – SK, a. s. mala medzi rokmi 2000 až 2014 sídlo v Žiline, založená bola v roku 1993. Základné imanie spoločnosti je vo výške 20 miliónov eur, jej akcionárom je Finasist, a. s. pod kontrolou Juraja Širokého.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu