Najvyššia budova Vlčiniec - Europalace po rokoch konečne ožije. Byty sa začnú obsadzovať


Foto: Najvyššia budova Vlčiniec - Europalace po rokoch konečne ožije. Byty sa začnú obsadzovať Foto: ilustračné / zilina-gallery.sk

Europalace stojí na sídlisku Vlčince od roku 2010, kedy bola výstavba projektu dokončená. Pôvodný investor sa žiaľ dostal do konkurzu a budova tak roky stála. Niekoľko bytov síce je obsadených, no budova zíva prázdnotou. V komplexe fungovali istý čas predajňa potravín, drogéria, stávková kancelária, kaviareň a záložňa. Tie však svoju prevádzku ukončili a priestory tak zostali zatvorené aj pre verejnosť.

Byty sa nepredávali po jednom, ale čakalo sa na príchod investora, ktorý by budovu odkúpil ako celok. Ľudia sa začali obávať, že aj táto stavba zostane prázdna a nedokončená, ako iné projekty v meste, ktoré sa nedotiahli do úspešného konca.

Europalace odkúpila spoločnosť z Popradu, ktorá ponúka byty na predaj. Dve tretiny bytov by už mali byť podľa získaných informácií rezervované. Predaj bytov realizuje pre investora z Popradu známa spoločnosť MGM Reality.

Do komplexu by sa opäť mohli vrátiť aj obchody a noví obyvatelia by potom nemuseli nikam presúvať, aby nakúpili základné potraviny, či spotrebný tovar. Aj obyvateľov Vlčiniec by potešili nové prevádzky.

Hovorí sa o nových reštauráciach, kaviarňach a obchodoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: sme.sk