Dnes najčítanejšie
Bábkové divadlo Žilina má dvere otvorené aj počas letných prázdnin, návštevníkov čaká sedem predstavení

11 jún 2016 - 15:03
INZERCIA

Nezabudnututeľné langoše z Farských schodov? Pripravte si ich jednoducho aj doma

Foto: Nezabudnututeľné langoše z Farských schodov? Pripravte si ich jednoducho aj doma
Foto: ilustračné
Aktuálne správy každý deň priamo na váš e-mail Odoberať newsletter

Určite všetci poznáte staré dobré langoše, ktoré sme si kedysi kupovali na Farských schodoch, ešte v čase, keď tam nestálo obchodné centrum. Mnohí Žilinčania si myslia, že táto prevádzka bola úplne zrušená, no mýlia sa. Bola len presťahovaná na Národnú ulicu.

Pre tých, ktorí si však chcú pripraviť vlastné langoše doma, máme jednoduchý recept. Informácie sme čerpali zo žilinskej stránky Dobré jedlo 3000.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 kg hladkej múky
  • 450 ml mlieka
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 kocka droždia
  • 1 pochúťková smotana
  • 2 vajcia
  • cesnak
  • kečup
  • tatárska omáčka
  • strúhaný syr
  • olej

1. Do nádoby v ktorej budeme robiť kvások si dáme asi 1 dl vlažného mlieka, kvasnice, lyžičku cukru a čakáme kým kvások nevykvasí (cca 10 minút.)

2. Cesto na langoše pripravíme z hladkej múky, zvyšného mlieka, soli, pochúťkovej smotany, vajíčok a vykvaseného kvásku.

3. Po premiešaní cesta, misku prikryjeme handrou alebo zavrieme vrchnákom pokiaľ máme “misku-kysku”. Cesto necháme kysnúť 3-4 hodiny v chladničke.

4. Po vykysnutí odtrhneme kúsok cesta, rukou ho vytvarujeme do placky a pečieme na rozpálenom oleji cca 2 minúty z oboch strán.

5. Na horúci langoš natrieme rozpučený cesnak zmiešaný z olejom, tatársku omáčku, posypeme strúhaným syrom a polejeme kečupom.

6. Dobrú chuť!

Príprava cca 20 min. (kysnutie cesta 3 hodiny) Počet langošov 12 ks






Dopravný servis
Strečno
Práca na ceste
12:10
Strečno
Práca na ceste
11:44
Strečno
Jama na ceste
11:15
Strečno
Kolóna
10:57
Lavobrezná
Práca na ceste
10:56
Zobraziť aktuálne hlásenia
Program kina