Dnes najčítanejšie
24-ročný vodič zrazil na priechode dve chodkyne, polícia mu na mieste zadržala vodičský preukaz
COVID-19 vývoj situácie v kraji

11 jún 2016 - 15:03
INZERCIA

Nezabudnututeľné langoše z Farských schodov? Pripravte si ich jednoducho aj doma

Foto: Nezabudnututeľné langoše z Farských schodov? Pripravte si ich jednoducho aj doma
Foto: ilustračné

Určite všetci poznáte staré dobré langoše, ktoré sme si kedysi kupovali na Farských schodoch, ešte v čase, keď tam nestálo obchodné centrum. Mnohí Žilinčania si myslia, že táto prevádzka bola úplne zrušená, no mýlia sa. Bola len presťahovaná na Národnú ulicu.

Pre tých, ktorí si však chcú pripraviť vlastné langoše doma, máme jednoduchý recept. Informácie sme čerpali zo žilinskej stránky Dobré jedlo 3000.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 kg hladkej múky
  • 450 ml mlieka
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 kocka droždia
  • 1 pochúťková smotana
  • 2 vajcia
  • cesnak
  • kečup
  • tatárska omáčka
  • strúhaný syr
  • olej

1. Do nádoby v ktorej budeme robiť kvások si dáme asi 1 dl vlažného mlieka, kvasnice, lyžičku cukru a čakáme kým kvások nevykvasí (cca 10 minút.)

2. Cesto na langoše pripravíme z hladkej múky, zvyšného mlieka, soli, pochúťkovej smotany, vajíčok a vykvaseného kvásku.

3. Po premiešaní cesta, misku prikryjeme handrou alebo zavrieme vrchnákom pokiaľ máme “misku-kysku”. Cesto necháme kysnúť 3-4 hodiny v chladničke.

4. Po vykysnutí odtrhneme kúsok cesta, rukou ho vytvarujeme do placky a pečieme na rozpálenom oleji cca 2 minúty z oboch strán.

5. Na horúci langoš natrieme rozpučený cesnak zmiešaný z olejom, tatársku omáčku, posypeme strúhaným syrom a polejeme kečupom.

6. Dobrú chuť!

Príprava cca 20 min. (kysnutie cesta 3 hodiny) Počet langošov 12 ks






Dopravný servis
Varín
Policajná hliadka
22:45
Hlavná, Bytčica
Práca na ceste
22:13
Strečno
Iné nebezpečenstvo
21:53
Priemyselná
Práca na ceste
21:52
Budatínska Lehota
Prekážka na ceste
21:38
Zobraziť aktuálne hlásenia
Program kina
Najbližšie podujatia