Autá na Vodnom diele obmedzujú a niekedy ohrozujú cyklistov a korčuliarov


Foto: Autá na Vodnom diele obmedzujú a niekedy ohrozujú cyklistov a korčuliarov

Mnohí čitatelia nás upozorňujú na autá, ktoré jazdia nezodpovedne v pešej zóne po okraji Vodného diela v Žiline. Chodník “patrí” prevažne cyklistom a korčuliarom, no denne tam môžete stretnúť desiatky áut.

Vodné dielo je ideálnou oddychovou zónou pre mnohých Žilinčanov, v prípade pekného počasia sa veľmi rýchlo zaplní športujúcimi ľuďmi. Na svoje si tam vždy prídu aj rybári, ktorí v okolí nádrže trávia veľa času, najmä v týchto mesiacoch. 

Problémom pre športujúcich ľudí sú autá, ktoré jazdia rýchlo a nezodpovedne. Občas sa na cestách objaví aj štvorkolka či motorka. “Rybári, alebo ľudia, čo tu majú chatky jazdia zodpovedne. To sa nedá povedať o ostatných, ktorý sa tadeto vozia,” hovorí Michal, ktorý športuje na Vodnom diele takmer každý deň.

Vjazdu na cestu bránia z oboch strán, teda od Žiliny aj od Mojšovej Lúčky, oceľové stĺpiky, cez ktoré prejdú len autá s povolením. V týchto týždňoch sú ale stĺpiky zasunuté v zemi, preto sa môže na cestu dostať ktokoľvek. “Nechápem, čo v tejto oblasti robia autá. Chodia tu častejšie, ako niekde po cestách. Človek sa chce korčuľovať a počas pol hodiny sa uhýba aj piatim autám,” povedala Jana, ktorá nám tiež zaslala tip.

Po trase sa pohybujú aj mestskí policajti, tí kontrolujú dodržiavanie poriadku aj predpisov. Nie vždy však môžu byť všade. Ak sa vám zdá, že sa po okolí Vodného diela - pešej zóne pohybujú autá, alebo iné vozidlá, ktoré aroganciou ohrozujú ľudí, kontaktujte mestskú políciu na čísle 159.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu