Pod Strečnom začnú pracovať na zabezpečení skalného brala. Cestu uzavrú na 11 víkendov


Foto: Pod Strečnom začnú pracovať na zabezpečení skalného brala. Cestu uzavrú na 11 víkendov Foto: ilustračné / pravda.sk

Doprava pod Strečnom dostane opäť zabrať a to vtedy, keď sa začnú práce na zabezpečení skalného brala. Podľa aktuálnych informácií by sa mali práce začať už čoskoro, presný termín však zatiaľ stále nebol určený. Trvať budú až 8 mesiacov a vodiči sa musia pripraviť na dlhé kolóny. Dopravu budú istý čas riadiť aj semafory.

Snímače, ktoré boli nedávno umiestnené v brale ukázali, že trhlina sa naďalej zväčšuje a preto je potrebné konať. 

Práce rozdelia do dvoch etáp

Prvá etapa začne už onedlho a tá druhá v budúcom roku, pričom skončí v máji 2017. V pláne bolo aj vybudovanie ochrannej galérie, tá sa ale napokon realizovať nemá.

Počas 11 víkendov bude cesta uzavretá

V čase od 08:00 hod do 18:00 hod. bude cesta popod Strečno úplne uzavretá. Táto uzávierka bude realizovaná počas jedenástich víkendov a to ešte v tomto roku. 


Vodiči budú musieť na určitú dobu jazdiť iba v jednom jazdnom pruhu

Dopravu bude v úseku pod hradom počas tohto obmedzenia riadiť približne 4 mesiace svetelná signalizácia.

Bralo má 7 blokov, ktoré je potrebné vystužiť a zabezpečiť. Nestabilné časti by sa mali zaistiť železobetónovou konštrukciou a zasieťovať. Celkové náklady predstavujú viac ako 1 milión eur.

Bezpečnosť je prvoradá a preto sa počas druhej etapy bude jazdiť len v jednom jazdnom pruhu a tento stav potrvá 5 mesiacov.

Kompetentní sa pokúšali nájsť aj iné riešenia, no to, ktoré zvolili, je podľa nich najlepšie. 

Presné termíny prác a uzávierok cesty zatiaľ stále nie sú známe. Všetko závisí od skončenia výberového konania na zabezpečenie skalného brala. 

O uzávierkach budeme včas informovať - aktualizované 22.6.2016



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu