Do Žiliny zavítal cirkus, obyvatelia mesta ho nahlasujú na polícii


Foto: Do Žiliny zavítal cirkus, obyvatelia mesta ho nahlasujú na polícii
Galéria: 2 fotky

Do Žiliny po dlhej dobe opäť zavítal cirkus. Keďže na trávnatej ploche pri Hypertescu momentálne prebiehajú stavebné práce a plochu pri športovej hale sa majiteľom zrejme nepodarilo prenajať, rozložili sa medzi sídliskami Solinky a Hliny. 

Záujem o cirkus však v Žiline oproti minulým rokom klesá a naopak vystupujú hlasy proti jeho pôsobeniu na území mesta. Podľa ohlasov našich čitateľov viacerí už cirkusy nenavštevujú ani s deťmi. Prekáža im cvičenie zvierat, ktoré podľa nich trpia preto, aby ukázali publiku zaujímavé kúsky.

“Zvieratá trpia nielen vtedy, keď musia plniť príkazy cvičiteľov, ale aj vtedy, keď sú stále prepravované z miesta na miesto,” hovorí Zuzana, ktorá žije na sídlisku Solinky.

Problémom sú aj reklamy, ktoré nie sú povolené


Ďalším dôvodom, prečo Žilinčanom prekážajú cirkusy, sú aj reklamy, ktoré sa objavujú bez povolenia na stĺpoch verejného osvetlenia a na zvislých dopravných značkách. Od poslancov mestského zastupiteľstva máme informáciu, že ľudia už nahlasujú na polícii nedovolené rozmiestňovanie reklamy.

Je pravdou, že reklamné pútače sú bežne umiestnené v križovatkách, kde znemožňujú výhľad. Nepekne vyzerajú aj na lampách pouličného osvetlenia, kde ich často nájdeme na každom druhom stĺpe.

Niekoľko reklám sa podarilo úspešne odstrániť, mnoho z nich ešte stále visí. Aká bude reakcia Žilinčanov na samotný cirkus a či zaplnia lavičky v stane, ukáže najbližší čas.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu