Žilinský Carrefour by sa mohol dočkať znovuobnovenia, v hre je nový majiteľ


Foto: Žilinský Carrefour by sa mohol dočkať znovuobnovenia, v hre je nový majiteľ

Portál reťazce.sk priniesol v posledných dňoch informáciu o tom, že obchodný reťazec Carrefour, ktorý má pobočku aj v žilinskom OC Atrium Dubeň, môže zmeniť majiteľa. Podľa medializovaných informácií sa jeho novým vlastníkom môže stať bývalý spoločník investičnej skupiny Penta Jozef Špirko. Momentálne prechádza Carrefour ťažkým obdobím, jeho obchody sú takmer prázdne a za jeho pôsobením zostali desiatky neuspokojených veriteľov.

V pondelok sa bude konať schôdza veriteľov, ktorá napovie veľa o budúcom smerovaní spoločnosti. “Do schôdze veriteľov nebudem nič vyvracať ani potvrdzovať. Zavolajte mi v utorok,” uviedol pre SME Špirko. Ešte stále aktuálnym majiteľom je akciová spoločnosť Retail Value Stores, jej akcionárom je Stephane Sellier. Súd vo februári povolil reštrukturalizáciu dlhov spoločnosti.

Dlhy voči dodávateľom dosahujú takmer milión eur


Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora v polovici apríla vyčíslila výšku dlžôb potravinárov a dodávateľov pre Carrefour na viac ako 930 tisíc eur, pričom v sume nie sú započítané úroky, úroky z omeškania a poplatky z omeškania. Reťazec dostal aj pokuty od Ministerstva pôdohospodárstva vo výške 2,29 milióna eur. Svoju pohľadávku si v reštrukturalizácii uplatnilo aj ministerstvo. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu