Za komunitný rozvoj si odniesli ceny hneď dve žilinské mimovládne organizácie


Foto: Za komunitný rozvoj si odniesli ceny hneď dve žilinské mimovládne organizácie Foto: Nadácia Orange

Celkovo 11 cien rozdala Nadácia Orange výnimočným mimovládnym organizáciám, ktoré ocenila v kategóriach Sociálna inklúzia, Vzdelávanie a Komunitný rozvoj, pričom po tretíkrát udelila aj Cenu za občiansku angažovanosť. V 7. ročníku vyberala komisia spomedzi 92 prihlásených organizácií.

„Cena Nadácie Orange je verejným poďakovaním mimovládnym organizáciám za skvelú prácu, ktorú robia pre nás všetkých bez ohľadu na prekážky. Ich odvaha a dlhodobá snaha riešiť aktuálne potreby našej spoločnosti si zaslúžia našu pozornosť a uznanie,” povedala správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová.

V kategórii Komunitný rozvoj skončili na prvých dvoch priečkach mimovládne organizácie zo Žiliny. Za prvé miesto získali organizácie po 8 000 eur, za druhé 5 000 eur a za tretie 3 000 eur.

1. miesto –Truc sphérique, o. z., Žilina
za vytvorenie nezávislého kultúrneho priestoru, umeleckého laboratória a priestoru pre aktivistov – Stanica Žilina-Záriečie, dlhodobé komunitno-kultúrno-vzdelávacie aktivity a neutíchajúcu snahu pracovať na obnove ďalšieho kultúrneho priestoru Novej synagógy – Kunsthalle Žilina.
2. miesto – Preles, o. z., Žilina za komplexné riešenie, výraznú podporu a vytváranie fungujúcich komunít, ktoré vedia veľmi efektívne riešiť celý rad problémov a za budovanie väzieb aktívnych ľudí v starostlivosti o svoje okolie v meste Žilina.
3. miesto – Mladá Sereď, o. z., Sereď za kultúrne, verejné i sociálne aktivity, ktoré smerujú ku skutočnému naplneniu potrieb miestnej komunity v meste Sereď a okolí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu