Nová balustráda získala národnú cenu za experimentálny dizajn 2016


Foto: Nová balustráda získala národnú cenu za experimentálny dizajn 2016
Galéria: 6 fotiek
Foto: tikzilina.eu

V piatok 27. 5. 2016 večer sa na slávnostnom vyhlásení v podkroví Slovenského múzea dizajnu, za účasti ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Petra Plavčana, a ďalších významných hostí, odovzdali ceny za komunkačný dizajn 2016.

Medzinárodná porota vybrala víťazov zo 134 prác, ktoré postúpili do finále. Cenu si odniesol aj číselník na balustráde v Žiline, ktorý zvíťazil aj vďaka svojej variabilnosti číslic. “Národná cena za experimentálny komunikačný dizajn 2016 patrí projektu Balustráda na Farských schodoch v Žiline, od autorskej štvorice Marcel Benčík, Peter Lényi, Ondrej Marko a Marián Lucký pre klienta OOCR Malá Fatra,” uvádza oficiálna stránka.

“Dielo je výnimočné aj tým, že vzniklo na zákazku mesta. Ide o variabilný systém číslic, ktoré podávajú správu o štatistických údajoch mesta niekedy vážne, inokedy s humorom. Musíte prísť bližšie, aby ste sa dozvedeli, aký údaj číslo momentálne odzrkadľuje,“ zdôvodnila výber číselníka kurátorka výstavy finalistov Národnej ceny za komunikačný dizajn 2016 Mária Rišková.

Vo fotogalérii môžete vidieť doterajšie inštalácie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu