Mažoretky Diana reprezentovali Žilinu vo Francúzsku


Foto: Mažoretky Diana reprezentovali Žilinu vo Francúzsku
Galéria: 17 fotiek

V dňoch od 13.5. do 18.5. sa žilinské mažoretky Diana z CVČ Žilina spolu s Detskou dychovou hudbou Hradišťanka sa zúčastnili na festivale vo Francúzsku. Navštívili štyri mestá.

Prvá zástavka bola v Paríži, kde nemohla chýbať návšteva hlavnej dominanty Paríža, Eiffelovej veže. Veľa dievčat na takomto zájazde ešte nebola a tak zážitkov už na prvý deň bolo viac ako dosť. V ďalšom meste Beauvais sa konal menší festival, ale na rozcvičenie toho, čo ich ešte čakalo, to bolo výborné. Z Beauvais si odbehli do Alizay, kde si počas defilé po meste poriadne zamakali. To ešte netušili, čo ich čaká na ďalší deň. V Alizay však bolo času aj na zábavu, a tak odvážlivci vyskúšali aj krkolomné atrakcie v zábavnom parku. Unavené, ale plné nezabudnuteľných nových zážitkov sa sťahovali do Estaires.

Vedúca súboru Ľudmila Štefková vedela, čo dievčatá čaká, lebo v tomto meste už festival zažila s predošlou generáciou. Štyri hodiny pochodu a vystúpení dali dievčatám zabrať. Nielen ich nôžkam, ale aj čižmičkám. Na konci zájazdu síce unavené, ale šťastné, že takéto niečo len tak niekto nevidí a nezažije, spokojne nastupovali do autobusu, aby od únavy zaspali cestou domov v akejkoľvek polohe.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: CVČ Žilina