Štvorylku si dnes na námestí zatancovalo viac ako 1200 účastníkov


Foto: Štvorylku si dnes na námestí zatancovalo viac ako 1200 účastníkov

Európsky tanečný festival štvorylka (European Quadrille Dance Festival) opäť roztancoval Žilinu. Dnes 20. mája 2016 presne o 12.00 hod. sa spustilo synchronizované tancovanie s názvom „štvorylka“ (quadrille). Mesto Žilina a Tanečná škola Peter Cieker organizovali podujatie už po siedmikrát. Podujatie sa konalo pod záštitou primátora mesta Žilina Igora Chomu.

Európsky tanečný festival štvorylky, ktorý zaregistrovala organizácia Tanečný zväz Slovinska (Plesna zveza Slovenije), znamená synchronizované tancovanie štvorylky v rôznych európskych mestách vždy v štvrtý piatok v máji, presne o 12.00 hod. na významných verejných miestach.

Na Námestí Andreja Hlinku v Žiline tento rok tancovalo štvorylku viac ako 1 200 zaregistrovaných účastníkov, od žiakov základných a študentov stredných škôl, až po dôchodcov. Všetci účastníci prešli prípravným kurzom za pomoci učiteľov tanca. Satelitný signál zabezpečil synchronizovaný štart s ostatnými zúčastnenými mestami, pričom hudba bola prenášaná priamo zo slovinského organizátorského mesta Maribor. Akciu za mesto Žilina prišiel podporiť zástupca primátora Anton Trnovec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina