Štyri školáčky chceli spáchať spoločnú samovraždu, skončili v nemocnici v Martine


Foto: Štyri školáčky chceli spáchať spoločnú samovraždu, skončili v nemocnici v Martine Foto: ilustračné / bratislavaden.sk

Šokujúci prípad sa stal v mestskej časti Martin - Tomčany. Štyri školáčky sa po ceste do školy rozhodli, že nepôjdu na vyučovanie, ale k jednej z dievčat domov. Tam sa rozhodli zjesť smrteľné dávky liekov, ktoré zapili alkoholom. O prípade informoval portál Čas.sk.

Patrícia (14), Lucia (16) a Kristína (14) užili lieky, po ktorých upadli do bezvedomia. Nikola (14) preto lieky neužila a okamžite zalarmovala záchranárov. Ak by nebola privolala pomoc včas, dievčatá už nemuseli byť nažive.

Dievčatá užili psychiatrické lieky, z ktorých jeden bol Medrol. Navyše ich zapili alkoholom. Detský organizmus skolaboval po ich užití okamžite.

“Hovor na tiesňovú linku sme prijali o 10:00 hod. Dve 14-ročné dievčatá boli prevezené na jednotku intenzívnej starostlivosti a jedno 16-ročné na ARO v nemocnici v Martine,” uviedol pre čas.sk hovorca záchranárov Jozef Minár.


Mama jedného z dievčat sa zrútila. Dcéra jej vraj povedala, že chcela spáchať samovraždu a že svoj čin neľutuje. Údajne trpí depresiami už rok, kvôli ťažkej rodinnej situácii. Chodí tiež k lekárke.

Prípadom sa zaoberá polícia.

Psychológ tvrdí, že ak sa na podobný čin dá naraz viac detí, sú odhodlanejšie a nemajú taký strach. Radí, aby sa rodičia s deťmi viac rozprávali a snažili sa problémy riešiť. Mnoho z detí v mladom veku rieši rôzne problémy a často dospejú k názoru, že sa im neoplatí žiť...


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu