Ako si kúpiť košeľu v správnej veľkosti?


Foto: Ako si kúpiť košeľu v správnej veľkosti?

Košeľa je základom šatníka takmer každého muža. Či už ju nosíte denne do práce alebo len na výnimočné príležitosti, je dôležité mať v skrini košeľu, na ktorú sa môžete spoľahnúť kedykoľvek. Poradíme vám, ako si kúpiť košeľu, ktorá vám sadne ako na mieru ušitá.

Veľkosť je dôležitá

Nekupujte si košele vo veľkosti tričiek, ktoré ste nosili ešte na strednej škole. Dojem neurobíte, ani ak budete vyzerať ako nafúknutý balón s priškrteným krkom. Prvým krokom ku kúpe novej košele je teda veľkosť vášho krku. Vezmite si meter a zmerajte obvod krku v spodnej časti tak, aby vám medzi metrom a krkom ostal priestor na dva prsty. V špecializovaných predajniach vám s odmeraním určite pomôžu aj šikovné asistentky predaja.
 


Nájdite váš strih

Skúšajte, skúšajte, skúšajte. Správny strih vašej postave polichotí, či už máte telo športovca alebo pivné bruško. Nesnažte sa zakryť prebytočné kilogramy voľným strihom. Veľké záhyby nezakrývajú, práve naopak, opticky zväčšujú.
Pozor na dĺžku košele, z nohavíc by sa vám za žiadnych okolností nemala vyhŕňať. Ak si kupujete voľnočasovú košeľu, zvoľte radšej kratšiu dĺžku, nech nepôsobí ako sukňa.

Manžeta košele by spod saka mala vyčnievať asi o 1 – 2 cm, končiť by mala na zápästí.

A nezabúdajte, košeľa s krátkym rukávom s oblekom je tabu.

 
Farby a vzory

Bielou nikdy nič nepokazíte, no nebojte sa obliecť si aj iné farby. Ružová, limetková, fialová alebo modrá osviežia váš biznis look. Ak si obliekate košeľu aj na neformálnejšie udalosti, voľte odvážnejšie vzory a sýtejšie farby. Fantázii sa medze nekladú.
 


Prečo existuje tak veľa golierov?

Áno, pri regáloch s košeľami by ste mohli stráviť večnosť, kým by ste sa rozhodli, ktorý golier sa vám pozdáva najviac. Ale to nechcete. Tieto tri vás nesklamú nikdy a skombinujete ich s čímkoľvek.

Klasický golier, ktorý určite poznáte, tzv. Kent, sa hodí vždy a všade. Kombinujte s akoukoľvek kravatou a akýmkoľvek oblekom, do práce aj cez víkend. Širšia kravata potrebuje tzv. žraločí golier, hodí sa skôr do práce. Button-down golier s gombičkami je zase vhodný na neformálnejšie príležitosti a voľný čas.


Potrebujete novú košeľu? Alebo oblek, nohavice či nejaké doplnky? Francúzska značka Alain Delon z vás urobí štýlového muža! Využite časovo obmedzený výpredaj a skvelé zľavy až do výšky 80 % v outlete Alain Delon (Atrium Dubeň, Žilina). Iba od 20. mája do 5. júna 2016.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok