Zaujímavá potulka mestom s TIK Žilina: Šport a športoviská v meste


Foto: Zaujímavá potulka mestom s TIK Žilina: Šport a športoviská v meste

Turistická informačná kancelária mesta Žilina vás pozýva na potulku mestom Žilina: ŠPORT A ŠPORTOVISKÁ V NAŠOM MESTE.

Kedy? nedeľa 5. júna 2016 o 14.00 hod.

Miesto stretnutia? Turistická informačná kancelária mesta Žilina

Dôležité info: Na potulku je potrebné sa vopred prihlásiť v Turistickej informačnej kancelárií mesta Žilina: Tel.: +421 (0) 41 723 31 86, +421 (0)907 845 567 E-mail: info@tikzilina.eu. Vstupné: 2 € / osoba, platba bude prebiehať pred prehliadkou priamo u sprievodcu. 



Nasledujúca potulka mestom Žilina sa uskutoční trochu netradične v prvú júnovú nedeľu. Dozvieme sa niečo o žilinskom športe o jeho známych i menej známych predstaviteľoch, športoviskách a športových kluboch a spoločne navštívime zimný štadión.

Dnes je šport a telesná aktivita súčasťou životného štýlu a Žilinčania môžu dnes športovať podľa ľubovôle, v telocvičniach, na ihriskách, či vonku. Dostupnosť športov a športovísk je však aj dnes spoločenskou témou, hoci ešte pred nejakými 150 rokmi sa o športovaní v Žiline ani nechyrovalo. 

Medzi prvými športovcami v Žiline boli študenti reálneho gymnázia, kde sa šport podporoval v rámci učebných osnov, a podobne podporovali športové aktivity aj naši židovskí spoluobčania, ktorí boli na tomto poli mimoriadne aktívni, ich športový klub Makabi, bol jedným z pionierov organizovania športových aktivít v meste.

Prejdeme sa spolu k najznámejšiemu športovisku v Žiline, k štadiónu na Strelnici, ale do útrob sa pozrieme zimnému štadiónu, ktorý je dnes jediným športoviskom vo vlastníctve mesta, ak teda nepočítame Mestskú plaváreň v Žiline.

Samozrejme, pripomenieme si zašlú slávu TJ Sokol, či ZK Slovena, skúsime porátať koľko bolo v Žiline plaveckých bazénov, koľko majstrovských titulov uhrali žilinskí volejbalisti a povieme si, ako skončila Športová hala na Bôriku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TIK Žilina