Veľmi vzácna výhra Žilina Warriors v Nitre


Foto: Veľmi vzácna výhra Žilina Warriors v Nitre

V nedeľu 15.5.2016 pokračovala SFL svojím tretím kolom. Kedže pre nespôsobilý terén sa zápas Cassovia Steelers a Zvolen Patriots neuskutočnil a odohrá sa v náhradnom termíne, tak jediným súbojom víkendu sa stal duel Nitra Knights a Žilina Warriors. V oblačnom a hlavne veternom počasí sa očakával veľmi zaujímavý a ťažko predikovateľný duel. Domáci Rytieri vstupovali do zápasu ako favoriti, kedže v prvých dvoch kolách jasne vyhrali nad svojimi súpermi a ich obrana bola štatisticky najlepšia.

Na druhej strane stáli Bojovníci, ktorí sa od úvodu sezóny trápili a hľadali hlavne v útoku. Prvému polčasu dominovali obrany a nepresnosti v útoku na oboch stranách. Po úvodnom oťukávaní sa dostali na loptu domáci a dlhý drive zakončil RB L.Kreškóci #33 krátkym 7yd behovým TD. Na loptu šli Bojovníci, ale ich snaženie bolo neúspešné a navyše punt J.Valka #88 bol zblokovaný a domáci získali výhodu krátkeho ihriska. Obrana hostí sa po tejto strate zapla na vyšší level a dokázala zastaviť domácich na 4 down (pokus) iba pár yardov od Endzone. Výsledkom 7:0 skončila prvá štvrtina. Druhá štvrtina sa celá niesla v dominancii obrán a opätovných nepresnostiach hlavne v passovej hre oboch tímov a tak sa celý prvý polčas skončil s nezmeneným skóre 7:0. Do druhého polčasu šli na loptu ako prví Bojovníci a celkom sa im darilo úspešne posúvať loptu po ihrisku. Sľubne vyzerajúci drive ale zmaril Fumble, ktorého sa dopustil S.Marcin #15 20yd pred endzone Rytierov. Mohol to byť zlomový okamžik zápasu.

Domáci z prvej hry po zisku lopty dokázali dlhým behom získať 25yd, ale následne veľkou nedisciplinovanosťou a individuálnymi chybami sa posúvali späť a to viedlo k prvej INT QB J.Thompsona #6. Tú zachytil J.Dubeň #83. Ako sa následne ukázalo, toto bol práve ten zlomový okamžik zápasu, pretože hostia sa chopili príležitosti a zaznamenali svoje prvé body v zápase. QB. P.Banik #5 našiel najmladšieho člena, iba 17 ročného S.Dobiša #85 a presnou 25yd prihrávkou do stredu ihriska skórovali ich prvý spoločný TD v zápase. Ešte pred koncom tretej štvrtiny znova zafungovala spolupráca Banik-Dobiš a 57yd TD prihrávkou sa hostia ujímajú vedenia 7:14. Záverečná štvrtina sa niesla v úpornej snahe Rytierov otočiť priebeh zápasu opäť vo vlastný prospech, ale množiace sa fauly tieto snahy marili. Tretí krát v zápase zafungovala chémia Banik-Dobiš a 17yd TD navýšili na 7:21.

Tri minúty pred koncom zápasu domáci QB J.Thompson hádže svoju druhú INT, ktorú zachytáva S.Jurek #16 a loptu vracia až na 2yd líniu domácich. O pár akcií neskôr už štvrtý krát nachádza QB P.Banik voľného WR S.Dobiša a stanovujú na konečných 7:28. Skvelú prácu special teamu Bojovníkov vyzdvihol K L.Dlouhý #6, ktorý premenil všetky 4 konverzie. Po nedeli tak na prilby hráčov Žilina Warriors pribudne minimálne 7 sekier/tomahawkov - 4x S.Dobiš a po 1 pre S.Jurek, J.Dubeň a T.Macošinec. Najbližší zápas čaká Bojovníkov úž túto sobotu 21.5. na domácom ihrisku v Hričovskom Podhradí, kde privítajú Zvolen Patriots, na ktorý vás srdečne pozývame


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilina Warriors