Na Štadióne pod Dubňom menia trávnik, pribudne umelý koberec namiesto prírodnej trávy


Foto: Na Štadióne pod Dubňom menia trávnik, pribudne umelý koberec namiesto prírodnej trávy
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook MŠK Žilina
Ku koncu prebiehajúceho ročníka Fortuna Ligy sa futbalový klub MŠK Žilina rozhodol rekonštruovať hlavnú hraciu plochu na Štadióne pod Dubňom. Zmena sa týka prírodného trávniku, ktorý vymenia za umelý koberec nemeckej výroby od firmy POLYTAN. Tá patrí medzi svetovú špičku vo výrobe umelých tráv, konkrétny typ položený na štadióne v Žiline má označenie LigaTurf RS Pro CP 240.

Dôvodom je zvýšenie technickej zručnosti aj vyššie vyťaženie štadióna

Medzi hlavné dôvody umiestnenia umelého trávnika III. generácie patrí možnosť využívať ho aj počas zimy. U najnovších typov trávnikov je štandardom záťaž 1500 až 1800 hodín za rok, vďaka čomu budú môcť trénovať na hlavnom štadióne pravidelne aj mládežnícke kategórie MŠK Žilina. Ďalším plusom by mal byť rozvoj technickej zručnosti hráčov, zrýchlenie kombinácií a zvýšenie tempa hry.

Pôvodný prírodný trávnik, ktorý patril medzi najlepšie na Slovensku a bol vysadený pred šiestimi rokmi, si derniéru odbil v zápase so Slovanom dňa 2.5.2016. Už v utorok na plochu nasadili mechanizmy, ktoré trávu odstránili. Údržba nového umelého koberca bude výrazne jednoduchšia a vďaka nižšej náročnosti aj finančne menej nákladná. Ukončenie rekonštrukcie je naplánované na 24. júna, po mierných úpravách zostane funkčné aj vyhrievanie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu