Na Hájiku je nedostatok kontajnerov na separovaný zber, mesto prisľúbilo doplnenie


Foto: Na Hájiku je nedostatok kontajnerov na separovaný zber, mesto prisľúbilo doplnenie

“Bývam na sídlisku Hájik. Už na konci minulého týždňa bol preplnený kontajner na plasty, ktorý sa nachádza na ul. Jedlíkova nad kotolňou. Myslel som, že v pondelok dňa 25.4.2016 odpad odvezú, ale v poobedňajších hodinách bol stav kontajnera taký, aký Vám zasielam na fotografiách. Osobne si myslím, že jeden kontajner na plasty je málo na počet obyvateľov, ktorý bývajú v okolí.” 

Takto sa nám ozval čitateľ, ktorý je obyvateľom sídliska Hájik.

Podľa neho začali ľudia separovať viac, odkedy sa dozvedeli, že by mohli platiť menej za komunálny odpad v závislosti od množstva separovaného odpadu. Podobný problém je však aj v iných mestských častiach. Kontajnery na separovaný odpad sú preplnené a aj častý vývoz niekedy nepomáha. 

“Kontajner pred našim pozemkom využívajú aj ľudia mimo našich ulíc. Večer sem príde auto z nejakej prevádzky a vyložia z neho dva kartóny fliaš. Ráno je kontajner plný a obyvatelia nemajú kam dávať svoj odpad,” hovorí jeden z obyvateľov mestskej časti Trnové.


Podľa ľudí je potrebné buď častejšie vyvážať odpad, alebo pridať ďalšie zberné nádoby. Na sídlisku Hájik mesto prisľúbilo ich doplnenie, v Trnovom obyvatelia upozornili poslancov, tí vykonajú prieskum, kde je potrebné nádoby doplniť a zjednajú nápravu.

“Po preverení okolností Vám oznamujem, že pridáme ďalší kontajner na triedený zber plastov,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Je pozitívne, že ľudia začínajú v čoraz väčšom množstve triediť odpad. Žiaľ, nájdu sa stále aj takí obyvatelia, ktorí odpad sypú na lúky, alebo do potoka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu