Máj s Bábkovým divadlom Žilina sľubuje veľké zážitky


Foto: Máj s Bábkovým divadlom Žilina sľubuje veľké zážitky
Galéria: 4 fotky
Sezóna Bábkového divadla Žilina sa síce blíži ku koncu, no program tomu vôbec nenasvedčuje. Práve naopak,  v máji spolu absolvujeme dobrodružstvá, ktoré inde len tak ľahko nezažijete! Veď posúďte sami.

Prvú nedeľu uvádzame jeden neobyčajný príbeh dvoch ľudí a desiatok korytnačiek z hlavy majstra príbehov Roalda Dahla - Akčantyrok.
Následne našu najnovšiu rozprávku o túžbe po zvieratku a potrebe zodpovednosti - Zázračná baterka, ktorú vystriedajú bláznivé Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov. Pokračovať budeme cestou do Krajiny-Nekrajiny v obľúbenom Petrovi Panovi a mesiac zakončíme oslavou Medzinárodného dňa detí a vyhodnotením rozprávkových sobôt. Áno, posledná nedeľa bude výnimočná a určite ju nezmeškajte.

Pre dospelého diváka máme aj tento mesiac prichystané dve špeciality

Prvú májovú Večernú stredu príde vzácny hosť, konkrétne Slovenské komorné divadlo Martin a  kultová hra Patricka Süskinda v réžii Romana Poláka – Kontrabas. V hlavných úlohách sa predstavia herec František Výrostko, ktorý je hercom a riaditeľom divadla v Martine a jeho syn František Výrostko mladší, ktorý je hudobníkom, hráčom na kontrabas a koncertným umelcom pôsobiacim v mnohých domácich i zahraničných telesách so zameraním na súčasnú vážnu hudbu. Silný divadelný zážitok garantovaný.

Druhou večernou produkciou bude domáca inscenácia – Tourminátor alebo Tour de Paris, v ktorej sa prevezieme na bicykli súčasného majstra sveta v cestnej cyklistike Petra Sagana. Sám Peter sa na predstavení dobre zabával, tak by ste si túto netradičnú komediálnu poctu velikánovi dvoch kolies nemali nechať ujsť.


•    1. máj 2016 o 16:00 hod.          Akčantyrok
•    4. máj 2016 o 19:00 hod.          Kontrabas  (Cyklus večerné stredy pre
                                                       Dospelých, hosťuje SKD Martin)
•    8. máj 2016 o 16:00 hod.          Zázračná baterka
•    14. máj 2016 o 10:00 hod.        Sobota s rozprávkou (scénické čítanie)
•    15. máj 2016 o 16:00 hod.        Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov
•     18. máj 2016 o 19:00 hod.       Tourminátor alebo Tour de Paris(Cyklus večerné stredy pre dospelých)
•    22. máj 2016 o 16:00 hod.        Peter Pan
•    29. máj 2016 o 16:00 hod.        Medzinárodný deň detí (predstavenie a vyhlásenie výsledkov projektu Sobota s rozprávkou)






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: BDŽ Žilina