Práve sa deje: Pri obci Poluvsie sa prevrátil autobus


Foto: Práve sa deje: Pri obci Poluvsie sa prevrátil autobus
Galéria: 10 fotiek

Na ceste I/64 pri obci Poluvsie sa po nehode s osobným autom prevrátil autobus SAD aj s cestujúcimi. Na miesto smerujú všetky záchranné zložky a momentálne zasahujú už 3 hasičské vozidlá zo Žiliny a z Rajca. Podľa prvých informácií sa nemal nikto vážne zraniť. V čase nehody sa viezlo v autobuse asi 30 osôb.

„Pri nehode sa ľahko zranilo 9 ľudí, ktorých prevážajú do nemocníc,“ uviedol pre Aktuality.sk Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Malo by ísť o spoj Kamenná Poruba - Žilina. Cesta je momentálne neprejazdná, vodiči využívajú obchádzku cez obec Stránske.

Vodič osobného vozidla mal údajne zaspať a prejsť do protismeru. Vodič autobusu sa preto snažil zabrániť čelnej zrážke a strhol volant nabok. Utrpel len drobné zranenia a bol prevezený do nemocnice v Žiline. Cestujúci mali utrpieť len drobné poranenia.



Vyjadrenie KR PZ Žilina

Vo štvrtok 28. apríla v čase o 06.20 hodine boli na linku tiesňového volania prijaté viaceré oznámenia o dopravnej nehode medzi autobusom a osobným motorovým vozidlom v katastri mesta Rajecké Teplice. Operačným strediskom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline boli okamžite na miesto vyslané všetky dostupné policajné hliadky. Ako prvá bola na mieste hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec. Policajti ihneď poskytovali prvú predlekársku pomoc zraneným osobám. Následne na miesto prišli aj ďalšie policajné hliadky a záchranné zložky. Policajti na mieste koordinovali činnosť a poskytovali spoločne s ostatnými záchrannými zložkami pomoc zraneným osobám. Policajti riadili a usmerňovali príchod a odchod záchranných zložiek z miesta dopravnej nehody.

Vo štvrtok 28. apríla v čase okolo 06.20 hodiny došlo na ceste I/64 v katastri mesta Rajecké Teplice, okres Žilina k dopravnej nehode. 22 ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Lupo v smere jazdy od Žiliny na Rajec. Pravdepodobne dostal mikrospánok, prešiel plynule do protismeru, kde sa zrazil s autobusom Irisbus, ktorý viedol 47 ročný vodič. Autobus po náraze zišiel mimo cestu vpravo, narazil do stromu a prevrátil sa na pravú stranu.

U vodičov alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Pri dopravnej nehode utrpeli dve osoby ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní, jedna osoba zranenia nad sedem dní a šesť osôb bolo jednorazovo ošetrených. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 12.050.-€. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov úplne uzavretá do 10.45 hodiny.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu